Hirdetés

Eltűnt Steamről a Dragon Age 2

|

Alig jelent meg az első komolyabb DLC, máris kikerült a Steam katalóguságól a márciusban debütált RPG.

Hirdetés

Folytatódik az EA-játékok eltűnése Steamről, a Crysis 2 után már a Dragon Age 2 sem található meg a Valve online disztribúciós rendszerének kínálatában. Az EA a hibás, vagy talán a Valve?



Könnyű lenne egyik, vagy másik felet bűnbaknak kikiáltani és meghurcolni, de mivégre tennénk ilyet bármiféle bizonyíték nélkül? Az EA a maga részéről úgy nyilatkozott, hogy ő bizony nem vette le a játékokat, a Valve pedig hallgat, mint a csuka. Valószínű, hogy az Origin-sztori áll a háttérben. Az alapos renováláson átesett egykori EA Store amellett, hogy a kiadó saját online disztribúciós rendszereként szolgál, egységes platformot biztosít a PC-re megjelent EA-játékok számára, magyarán az aktiválás, a patchelés és plusz tartalmak (DLC) vásárlása és letöltése is ezen keresztül menne. Könnyen elképzelhető, hogy a Valve számára nem elfogadható, hogy a Steamet megkerülve, ill. azon keresztül az Origin szolgáltassa a friss tartalmakat az EA címeihez. Ezzel a forgatókönyvvel csak annyi a baj, hogy az Ubisoft-féle Uplay, és annak minden velejárója máig nem szúrja a Valve szemét.



Mint azonban említettem, mindez nem több puszta találgatásnál, a tényeket nem ismerjük. Ellenben valóban megjelent PC-re a Legacy, a Dragon Age 2 első komolyabb DLC-je, ami a BioWare ígérete szerint részben (ennél többre legfeljebb csak egy Dragon Age 3 lenne képes) kijavítja az alapjáték hibáit.
A Hawke família múltjában vájkáló történet újabb külső helyszíneket ígér, s miközben PC-s játékosok már élvezhetik is 10 dollárért, konzolos társaik kénytelenek lesznek megvárni a hétvégét. Apropó, ha steames verziótok van is, ne essetek indokolatlanul kétségbe, a DLC azzal is kompatibilis.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)