Hirdetés

Elvileg ezért kukázta a Star Wars Battlefront 3-at az Electronic Arts

|

Nem a DICE tervével volt baj igazából, a licencdíjak szálltak el teljesen.

Hirdetés

Maradjunk annyiban, hogy nem a Csillagok háborúja-játékok legtermékenyebb időszaka volt az a pár év, amíg az EA kizárólagos kedvezményezettje volt a Disney/Lucasfilm kegyeinek, vagyis kizárólag ők dolgozhattak Star Wars címeken (a mobiljátékokon felül persze). Hosszú ideig csak két Star Wars Battlefront játékkal kellett beérnünk, a második ráadásul akkor botrányt kavart, hogy többek között miatta lángoltak fel a loot boxok miatt indulatok. 

Később aztán a Star Wars Jedi: Fallen Order mentette a becsületet, ez egy valóban kiváló alkotás lett, és a Star Wars Squadrons is megtalálta maga közönségét. A Battlefront vonalat azonban nem erőltette tovább az EA. Most pedig az is kiderült, hogy miért nem.

Hirdetés

Tom Henderson egy olyan szivárogtató, aki elég gyakran oszt meg valósnak bizonyuló belsős infókat, így tényleg érdemes adni arra, amit ő tesz közzé. Henderson nemrég arról írt a Twitteren, hogy a DICE annak rendje s módja szerint előállt a Star Wars Battlefront 3 tervével, az EA viszont köszönte szépen, nem kért a dologból. Nem az volt a gond, hogy a DICE esetleg rossz irányba vitte volna tovább a sorozatot, tisztán pénzügyi alapon hozták meg ezt a döntést a kiadó illetékesei. 

Most már ugyanis úgy változtak az EA és a Lucasfilm közötti szerződési feltételek és egészen konkrétan a licencdíjak, hogy 20%-kal nagyobb játékeladásokra lenne szükség a korábbi profit eléréséhez. Az EA a jelek szerint nem bízott abban, hogy ekkorát tudnának robbantani a Star Wars Battlefront 3-mal.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Csak remélni tudjuk, hogy egy esetleges Star Wars Jedi: Fallen Order 2 kapcsán nem lesznek ilyen félelmei a kiadónak. Henderson szerint jelenleg két Star Wars játék készül az EA-nél, ezek a címek viszont a történetközpontú, egyjátékos élményt részesítik előnyben a multiplayerrel szemben. Elég valószínű, hogy egyikük épp a tar Wars Jedi: Fallen Order folytatása lesz.

Ti örültök, hogy a multis Star Wars játékok helyett inkább a single player irányba megy tovább az EA?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)