Hirdetés

Embereket próbált megmenteni a Yu-Gi-Oh alkotója, amikor vízbe fulladt

|

Kazuki Takahashi halála jóval tragikusabb, mint gondoltuk

Hirdetés

Még júliusban érkezett a szomorú hír, hogy a japán parti őrség holtan találta Kazuki Takahashit, a Yu-Gi-Oh! univerzumot megalapozó manga alkotóját. Az 1996 és 2004 között futott széria írója és rajzolója a vízen lebegett, fején búvármaszkkal és pipával.

Az első beszámolók idején nem derült ki, hogy pontosan mi történt a művésszel, most azonban egy váratlan forrás, az amerikai haderő hivatalos magazinja felfedte a tragédia körülményeit.

A Stars and Stripes ugyanis nemrég cikket közölt Robert Bourgeau őrnagyról, aki kitüntetésben részesült, amiért július negyedikén három embert mentett ki a vízből az Onnához közeli Mermaid Grottónál. A megmentett úszók (két tiszt és egy civil) a magas hullámok között kerültek csapdába, és fennállt a veszélye, hogy egy örvény beszippantja őket.

Hirdetés

A lap leírása szerint több szemtanú is megerősítette, hogy a fürdőzők segítségére sietve a Yu-Gi-Oh! megalkotója is a vízbe vetette magát, ám néhány pillanat múlva elnyelték a hullámok, és nem is bukkant fel ismét.

"Ő egy hős. Azért halt meg, hogy másokat megmentsen."

- nyilatkozta a kitüntetett tiszt Takahashiról, akinek a holttestét két nappal később fedezték fel, mintegy 300 méterre a parttól.

A hatóságok ezt követően a művész autóját is megtalálták, amely a Mermaid Grottónál parkolt.  A Yu-Gi-Oh! világának megteremtője 60 éves volt.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)