Hirdetés

Ez a játék hasonlít a Cupheadre, és ezért rengetegen támadják

|

Nem indult túl jól az Enchanted Portals kampánya.

Hirdetés

A Cuphead elsősorban a látványvilágával lopta be magát a szívünkbe, de nehézsége miatt nem volt mindenkinek való. Egyébként is szívesen látnánk több, hasonló stílusú játékot, és nem baj, ha nem kapunk mindtől agyvérzést. A második sziget sárkánya nekem például egy életre traumát okozott.

Hirdetés

A Xixo Games Studio által készített Encharted Portals-szal első ránézésre nincs nagy gond, külsőre egy kicsit hasonlít a Cupheadre, de nem vészes, annak is volt miből inspirálódnia. Ugyanakkor ahogy 0:30-nál meglátjuk a játékmenetet az alábbi trailerben, azonnal megértjük, mi okozta a felháborodást.

A játék vitathatatlanul koppintja a Studio MDHR alkotását, és akármennyire jól néznek ki az animációk, az ellenfelek, a játékmenet, nehéz elvonatkoztatni a hasonlóságtól. A legdurvább a zene, de az animációkban és a bossmechanikákban is visszaköszönnek ismerős elemek.

A fejlesztők (egy Daniel nevű programozó és egy Gemma nevű művész) elismerték, hogy nagyban merítettek a Cupheadből, és valami hasonlót akartak csinálni, sőt, felkészültek arra, hogy támadások érik őket emiatt, de valójában tisztelegni szerettek volna a Studio MDHR munkája előtt, és hát az sem baj, hogy a videó a botrány hatására több emberhez jutott el, mint amit reméltek. Október 24-én indítják a Kikcstarter-kampányt, remélik, jól fog sikerülni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)