Hirdetés

Ennyi mindent hozott az Xbox Games Showcase Extended

|

Ráadást adott a Microsoft az előttünk álló 12 hónap játékfelhozatalából, amibe még a S.T.A.L.K.E.R. 2 nyitójelenete is belefért.

Hirdetés

Két nappal ezelőtt egy 95 perces livestream keretében megmutatta a Microsoft, hogy milyen játékok érkeznek PC-re és Xbox konzolokra (és nem ritkán konkurens platformokra is) 2023. június 30-áig. E koncepció egyrészt azt eredményezte, hogy CGI-trailereket csak nyomokban, gameplay jeleneteket tartalmazó előzeteseket viszont annál nagyobb arányban kaptunk. Másfelől viszont a szűkre vett intervallum miatt feltűnően sok játék hiányzott az Xbox Game Studios és a Bethesda már bejelentett vagy csak pletykált újdonságai közül.

Hirdetés

A mai, ráadásként is felfogható livestreamről előre tudni lehetett, hogy az első bemutatón szereplő alkotásokra fókuszál majd, némelyiket alaposabban is megismertetve a nézőkkel. Néhány meglepetés azért így is belefért. Ha szeretnétek, a teljes műsort visszanézhetitek, ehhez görgessetek a cikk aljára.

Az előadás lényegi része Valheim trailerrel kezdődött. Az Iron Gate Studio vikinges túlélőjátéka abból az apropóból tette tiszteletét, hogy PC-s (Windows 10) változata még ebben az évben, xboxos kiadása pedig 2023-ban csatlakozik a Game Pass kínálatához. Ezeket a verziókat a Piktiv és a Fishlabs csapatai fejlesztik.

Ezt egy hosszabb szegmens követte, amelyben Pete Hines, a Bethesda marketing guruja mesélt a náluk formálódó projektekről. A Redfall kapcsán elhangzott információk közül messze az volt a legérdekesebb, hogy az egyjátékos élményekre vágyók is élvezni fogják. Megdicsérte a The Elder Scrolls Online közösségét, amelyikre politikai csatározások sora vár a frissen debütált High Isle kiegészítőben. A Fallout közelgő 25. évfordulója is szóba került a Fallout 76 bővítménye, míg a Starfield esetében a példátlan szabadságot emelte ki, és hogy nem feltétlenül tragédia, ha emiatt a játékosok esetleg bizonyos tartalmakat (helyszíneket, történetszálakat stb.) teljesen kihagynak.

Jutott néhány perc a Naraka Bladepointra is, közelharcra fókuszáló battle royale-t PC-n és Xboxon is ingyen játszhatják majd a Game Pass-előfizetők, méghozzá crossplay-támogatással június 23-ától. Továbbá megjelennek az ikerpengék is a játékban, amely meglepő módon kampánnyal lesz gazdagabb a közeljövőben. Az első felvonás a Face Your Nightmare címet viseli.

Sok újdonságot nem mondtak az Ara: History Untold fejlesztői körökre osztott birodalomépítő játékukról túl azon, hogy saját motort használnak hozzá (pár másodperc erejéig láthattuk is, hogy milyen eredménnyel), a játékmenetre hatással lesznek a döntéseink, és amúgy pedig szeretnék a következő szintre emelni a műfajt. A technikai alpha még a nyár folyamán elindul.

Szeptember 23-án jelenik meg az Obsidian túlélőjátékának1.0-ás változata. Ez nemcsak a Grounded történetének lezárását hozza el, hanem egy bosst is imádkozó sáska képében.

Megtudtuk, hogy a Microsoft Flight Simulator csapata a Smithsonian Nemzeti Légi- és Űrmúzeummal működött együtt annak érdekében, hogy beszkennelhessék a régi repülőgépeket. Ezzel párhuzamosan berepült a 10. World Update, ami az Amerikai Egyesült Államokat és a hozzá tartozó területeket szedi rendbe.

Továbbra is őrültnek (és remélhetőleg őrülten jónak) ígérkezik a Rick és Morty alkotóit is a sorai között tudó Squanch Games FPS-e, amelyben az elrabolt embereket lényegében tudatmódosító szerként használják a földönkívüliek. Az októberben beszélő fegyverekkel érkező High On Life világát az Blade Runner és a Muppet Show találkozásaként jellemezték.

Josh Sawyer mesélt egy keveset az Obsidian különleges látványvilágú narratív játékáról. A 16. századba helyezett Pentiment (a szó azt takarja, amikor egy festmény felső rétegét megkapirgálva, felsejlik egy alatta rejtőző másik műalkotás) főszereplője egy bajor illusztrátor, aki egy 25 éven át húzódó történet folyamán próbál felderíteni egy rejtélyes bűnesetet. Novemberben jön, ennél pontosabb dátum még nincs.

Ebben a műsorban is felbukkant az As Dusk Falls, amelyben a Microsoft látni vél valami különlegeset, amit nekünk még nem sikerült felfedeznünk. Talán majd a július 19-ei megjelenés után megértjük a lelkesedés okát.

A vasárnapi műsort kihagyta, most viszont új trailerrel jelentkezett a Slime Rancher 2. A színes lények begyűjtése valamikor ősszel kezdődik, Game Pass-előfizetőknek ingyen.

Annyira tetszett a játékosoknak a Forza Horizon 3 kiegészítője, hogy a Forza Horizon 5 első nagy bővítményében is a Hot Wheels témát vette elő a Playground. Július 19-én jön és 10 új kocsit, 4 új területet, valamint 200 km-nyi útszakaszt hoz magával.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Gameplay trailerrel vétette észre magát a The Texas Chainsaw Massacre, az aszimmetrikus horrorjáték jövőre érkezik PlayStation és Xbox konzolokra, valamint PC-re. Egyből bekerül a Game passba.

Senki se vette észre, de már a 2018-as MineCon-on utaltak a Minecraft Legends érkezésére. Egy pólóval. A valósidejű akció-stratégián ugyanaz a stúdió dolgozik, amelyik a Homeworld 3-at is elhozza nekünk. Mindkettőt jövőre.

Halo tartalmakkal gyarapodik a Fall Guys, a skinek mellett még egy eseményt (The Spartan Showdown) is kapunk június 30-a és július 4-e között.

Montázsban tűnt fel több is az ID@Xbox program keretében érkező indie címek (Tinykin, Togges, Coral Island, Hollow Knight: Silksong) közül. Ennek apropóján Sarah Bond, az Xbox üzletfejlesztési részlegének vezetője szólt néhány szót a Project Moorcroftról, amely valamikor jövőre indul, és lehetőséget ad majd arra, hogy a Game Pass-előfizetők megjelenés (és vásárlás) előtt játékdemókat próbáljanak ki.

Végezetül a GSC Game World fejlesztőié volt a színpad, noha nem szó szerint. A kijevi központú stúdió munkatársai egy szívszorongató videóban számoltak be arról, hogyan vált február 24-én egyik pillanatról a másikra pokollá az életük. De nem csak azért került be ez a szegmens, hogy emlékeztessen az Ukrajnában zajló háború borzalmaira, hanem hogy láthassuk a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl elejét is. A játék 2023-ban jelenhet meg leghamarabb.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)