Hirdetés

Ennyi szabad hely kell majd a PlayStation 5 első játékainak

|

Indulhat a matek, elég könnyű kiszámolni, mennyi fér el majd a next-gen játékokból a PS5 SSD-jén.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy a PlayStation 5 konzolokban (függetlenül attól, hogy a lemezmeghajtóval felszerelt vagy a digitális változatról van-e szó) egy 825 GB-os SSD lapul majd. Míg az Xbox Series X és Series S bővítőkártyákat is képes lesz befogadni, a PS5 tárhelyének megnövelése ennél egy fokkal nehezebb mutatvány, bár legalább Mark Cerny legalább már megerősítette, hogy a PlayStation 5 SSD-jét simán ki is cserélhetjük. De mire elég 825 GB?

Hirdetés

Nos, az első belső fejlesztésű PlayStation 5 játékok igényeinek tekintetében nem sokra. A Sony nemrég elárulta, egészen pontosan mennyi helyet foglalnak majd a nyitócímek, és a friss adatok tükrében világos, hogy vészesen hamar be fog telni az a 825 GB. A Spider-Man: Miles Morales például kereken 50 GB-ot követel magának, de ne feledjük, hogy ez egy rövidebb, spin-off játék. A Spider-Man: Miles Morales Ultimate Launch Edition, ami magában foglalja a PS4-es Spider-Man játék remaster verzióját már rögvest 105 GB-ot foglal. Kiderült továbbá, hogy a Demon's Souls Remake-nek egészen pontosan 66 GB-ra lesz szüksége az SSD-n.

A Spider-Man: Miles Morales Ultimate Launch Edition tehát önmagában a teljes kapacitás közel 13%-át felemészti. Szerintetek elég lesz ennyi szabad hely a kényelmes játékhoz, vagy inkább azt tervezitek, hogy felnyitjátok a gépházat, és kicserélitek a PlayStation 5 SSD-jét?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)