Hirdetés

Ennyi volt: a Ubisoft máris törölte a Far Cry 5-ös GoldenEye remake-et

|

Három év munkája veszett kárba a jogtulajdonosok szigora miatt.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be róla, hogy egy elszánt rajongó Far Cry 5-ben alkotta újra minden idők legjobb James Bond játéka, az 1997-es GoldenEye 007 pályáit: Krollywood pakkjában mind a 9 küldetést megkaptuk, melyek még easter eggeket is tartogattak a nosztalgiázóknak.  

A korszerű grafikában pompázó remake volt eddig a legjobb dolog, ami a generációs élményként számon tartott klasszikussal történt az Xbox 360-as GoldenEye: Reloaded elmeszelése óta, ám sajnos nem élvezhettük sokáig.

Hirdetés

A Ubisoft ugyanis szerzői jogok megsértésére hivatkozva eltávolította a pályákat a Far Cry 5 Arcade-módjának kínálatából. Az eset kísértetiesen hasonlít az említett Reloaded sorsára, amit szintén hasonló okokból kellett kukázni, valamint egy Unreal Engine 4-es próbálkozásra is, melynek tavaly vetettek gáncsot a jogokat birtokló MGM ügyvédei.  

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Krollywood értetlenül áll az eset előtt, mivel a pályái nem tartalmaztak kódsorokat az eredeti, Nintendo 64-es verzióból, illetve meg sem kísérelte pénzért kínálni őket, hiszen a terjesztéshez használt Far Cry 5 Arcade egy közösségi játszótér, ahol a felhasználó neve (Perfect-Dark1982) bepötyögésével bárki elérhette a tartalmait.

"Nagyon szomorú vagyok, és nem is azért a munkáért, amit az elmúlt három évben áldoztam erre, hanem a játékosok miatt, akik játszani szeretnének vele, vagy azért vették meg a Far Cry-t, hogy játszhassanak a pályáimmal."

- nyilatkozta az alkotó a Kotakunak. A híroldal megkereste a Ubisoftot is,  a kiadó viszont csak egy panelszöveggel reagált, amelyben a szerzői jogok megsértésére érkező panaszra hivatkozva a jogtulajdonos és a modder ügyének nevezte az esetet.

S hogy ki az a bizonyos panaszos jogtulajdonos, azt ugyan nem közölték, de erősen sejthető, hogy ismét az MGM van a háttérben, hiszen továbbra is ők birtokolják a játék licenceit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)