Hirdetés

Ennyit számít a Hogwarts Legacyben, hogy a Roxfort melyik házába kerülsz

|

Miként Harryéket, a Hogwarts Legacy játékosait is besorolja a Teszlek Süveg.

Hirdetés

Bár az elmúlt hetekben volt szerencsénk egy kiváló Dead Space remake-hez és egy nem kevésbé remek Hi-Fi Rush-hoz is, sem ezek, sem a megosztó Forspoken megjelenése nem vert akkora visszhangot, mint a Hogwarts Legacyé. A Harry Potter-filmeknek is otthont adó varázsvilágba helyezett akció-szerepjáték népszerűségének cseppet sem ártott az az ellene indított gyűlöletkampány, amit J. K. Rowling nézetei váltottak ki.

Rengetegen játszanak vele már most, egy nappal a hivatalos megjelenés előtt, és ez a szám várhatóan megsokszorozódik, amint azok is hozzájutnak példányokhoz, akik nem a Deluxe Editiont rendelték elő. Ráadásul még jól is sikerült a játék, tehát abszolút indokolt a lelkesedés.

Hirdetés

Mint ismeretes, egy a tinikorban már jócskán benne járó diákot alakíthatunk a Hogwarts Legacyben, tehát nem elsőévesként kezdünk, de ez persze nem akadályozza meg a Teszlek Süveget abban, hogy besoroljon minket a leginkább alkalmasnak vélt házba. Javaslatát nem muszáj elfogadnunk, senki sem kényszeríti arra a Mardekárhoz húzó Harry Potter-rajongót, hogy a Griffendél színeiben játsszon. De bír-e bármilyen jelentőséggel ez a választás? Nos, röviden és tömören: nem sokkal.

A cselekményre nincs hatással, és alighanem sokan kihagyott ziccernek gondolják majd, hogy ház-specifikus küldetéssorozatokra nem gondolt az Avalanche, vagy ha gondolt is, csak egy került be a játékba: a hugrabugosok ellátogathatnak az Azkabanba a Prisoner of Love küldetésben, ami a többiek számára nem elérhető. Más lesz viszont a hálókörletünk, és érkezésünk éjszakáján nem ugyanazokkal a diákokkal ismerkedünk össze először. A mardekárosok esetében Ominis Gaunt, Sebastian Sallow és Imelda Reyes lesznek a legkorábbi ismerőseink, míg például a Hollóhát viselt dolgaiba Amit Thakkar, Samantha Dale és Everett Clopton avatják be az újdonsült játékost.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ám mivel előbb-utóbb mindenkivel találkozunk, döntésünk jelentősége változatlanul csekély, mondhatni, nemlétező, sokkal inkább a személyes preferenciánkat tükrözi, és megvan az az előnye is, hogy a végigjátszás során nem érezzük azt, hogy valamiből kimaradunk, csak mert a Hugrabug helyett a Griffendélt választottuk. Még a különböző házakba tartozó karakterek barátságküldetéseiről sem csúszunk le.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)