Hirdetés

Érdekes interjút adott az Elden Ringgel kapcsolatban a FromSoftware elnöke

|

Megtudtuk például, hogy miért nem lesznek gyűrűk a játékban.

Hirdetés

Ha minden jól megy, 2022. február 25-én megjelenik az Elden Ring, így már két hónapot kell csak várnia mindenkinek tűkön ülve. A Dark Souls sorozattal hatalmas népszerűségre tett szert a FromSoftware az eddig látottak alapján a megszokott formula tökéletesítésével várnak minket jövő év elején.

Ugyan az Elden Ring első ránézésre tényleg lehetne a Dark Souls legújabb epizódja, ennél jóval többről van szó, amiről Csirke írt nektek néhány gondolatot. Nem csoda tehát, hogy a műfaj szerelmesei (amelyből szerkesztőségünkben is akad jó pár ember) feszülten várnak minden apróságra a finishben járó alkotás kapcsán.

Hirdetés

A megjelenés körüli felhajtás apropóján interjút adott az Elden Ring kitalálója és egyben a FromSoftware elnöke, Hidetaka Miyazaki. Az ötletgazda mesélt például arról, hogy miért nincsenek tárgyként jelen a gyűrűk a játékban:

"Több okunk is van arra, hogy miért döntöttünk így. Az első, hogy körbejártuk a gyűrűk tárgyként való használatát a korábbi játékainkban, most azonban úgy döntöttünk, hogy a talizmánok nagyobb szabadságot adnak, másképp közelíthetünk meg velük dolgokat és változatosabb lehet a külsejük is."

Miyazaki egy meglepő kijelentést is tett a játékkal eltöltött ideje kapcsán:

"Tudod, valószínűleg nem fogok játszani az Elden Ringgel, mivel én magam csináltam. Ez amolyan személyes szabályom. Semmilyen meglepetést nem találnék a játékban, szemben azokkal, akik először játszanak majd a játékunkkal. [...] Ha mégis játszok majd vele, nagyon közel lesz a számomra ideális játékélményhez. [...] Mondok néhány egyszerű példát: ha például fel akarnám fedezni a világot, kellene egy térkép - egy rendes térkép. Ha látok valamit a távolban, tényleg oda akarok menni és meg akarom nézni. [...] Ez mind olyan dolog, amit az Elden Ring megad majd a játékosoknak."

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Végül, de nem utolsósorban arról is beszélt, hogy az Elden Ring kifejezetten szórakoztató lesz azok számára, akik szeretnek időt tölteni azzal, hogy alaposan felfedezzék egy játék teljes világát:

"Olyan világot akartunk létrehozni, ami szórakoztató, miközben felfedezik a játékosok. [...] Rengeteg rejtélyes helyzetet készítettünk elő, ahol a játékosok olvashatnak, vagy hallhatnak helyszínekről, amiket utána elmehetnek és felfedezhetnek."

Az Elden Ring 2022. február 25-én jelenik meg az előző generációs konzolok mellett PC-re, Xbox Series gépekre és PlayStation 5-re. Ti várjátok már?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)