Hirdetés

Érdekes részletek derültek ki a Cyberpunk 2077 első kiegészítőjéről

|

Az adatbányászok elől még a CD Projekt Red sem tud mindent elrejteni.

Hirdetés

A Cyberpunk 2077 megjelenését megelőzően a fejlesztést végző CD Projekt Red azt ígérte, az új játékuk is hasonló léptékben bővül majd, mint annak idején a The Witcher 3: Wild Hunt. Ez ugyebár azt jelenti, hogy a vásárlók ingyenes tartalmi frissítésekre, valamint nagyobb volumenű fizetős kiegészítőkre is számíthattak. Tény, hogy a megjelenés emlékezetesen rosszul sikerült konzolokon (főleg az előző generáció alapgépeinek tulajdonosait érte kellemetlen meglepetés), mostanra a hibák túlnyomó többségét javították, így végre ráfordulhattak a fejlesztők a plusztartalmak gyártására, most pedig úgy tűnik, hogy a fájlok elárulták, már nincs is olyan messze az első kiegészítő.

Manapság elképzelhetetlen, hogy egy népszerű játékot ne szedjenek darabokra az adatbányászok, legyen az AAA játék, vagy indie cím. A játékfejlesztők épp ezért olykor viccelődnek is az érdeklődőkkel, az esetek túlnyomó többségében azonban nem pazarolnak erre erőforrást, tehát a kódban turkáló játékosok tényleg valós tartalmakat fedeznek fel a fájlok között.

Hirdetés

Valószínűleg így van ez most a Cyberpunk 2077-tel is, amiben az adatbányászok olyan mennyiségű rejtett tartalmat találtak, ami valószínűleg már az első kiegészítő előszelének tekinthető. A legutóbbi frissítés után hét, korábban elérhetetlen alapküldetés került be a játékba, mellettük pedig számos mellékküldetés. Utóbbiak többfélék, vannak köztük fixerek kínálta kihívások, a világhoz kapcsolódó küldetések és további, utcán leszólítós feladatok is.

Akik a felfedezéssel szeretik elütni az időt is örülhetnek, ugyanis minden jel arra mutat, hogy több, korábban megközelíthetetlen régió is szélesre tárja kapuit, mint például a Sports Dome, vagy a Combat Zone a Pacifica régióban. A kiegészítőben valószínűleg gyakran találkozunk majd egy Songbird nevű karakterrel, akiről már korábban is beszéltek az adatbányászok, mellette pedig feltűnik majd Mr. Blue Eyes, Mr. Hands és Rosalind Myers is. A tartalmi frissítés megváltoztatja majd a most ismert történetet, így elképzelhető az is, hogy például újfajta befejezést is kaphat az Arasaka-szál.

Azok a játékosok azonban nem fognak örülni, akik Keanu Reeves karakteréből szerettek volna többet kapni, a fájlok között alig szerepel új Johnny Silverhand dialógus, a CDPR valószínűleg nem tudta elérni a színészt, hogy további felvételeket készítsen a játékhoz.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Persze ezeket a híreket mindig érdemes fenntartásokkal kezelni, az adatok részletessége miatt azonban jó eséllyel tényleg sokat viszontlátunk majd az imént felsoroltakból egy éles frissítésben. A CD Projekt Rednek egyébként a Cyberpunk 2077 az utolsó játéka, ami a saját fejlesztésű REDengine-re épít, sok más stúdióhoz hasonlóan a lengyelek is az Unreal Engine 5-re váltottak, a The Witcher 4 már az Epic motorjával készül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)