Hirdetés

Eredetileg MMO-elemeket is tartalmazott volna a Diablo 3

|

Egy egykori fejlesztő nyilatkozata alapján jelentősen más irányba haladt a játék fejlesztése a Diablo II megjelenését követően.

Hirdetés

A Diablo III még mindig a Blizzard egyik legnépszerűbb játéka, és amellett, hogy a 2012-ben kiadott alkotáshoz két nagyobb kiegészítő is megjelent, folyamatosan pörögnek a szezonok, nemsokára  már a 23. fog kezdődni. Az akció RPG kategóriába sorolható alkotás viszont az eredeti tervek szerint teljesen más stílusirányt képviselt volna, mint két roppant sikeres elődje.

Hirdetés

David Brevik, a Blizzard egykori fejlesztője beszélt erről nemrégiben Twitteren, amikor rajongói kérdésekre válaszolt a szériával kapcsolatban. Brevik elmondta, hogy a Diablo III lényegesen különbözött attól, amilyen jelenleg a játék. Inkább az ARPG és az MMO ötvözete lett volna abban a tekintetben, hogy egyszerre sokan játszottak volna, illetve a játék struktúráját a Marvel Heroeséhoz hasonlította.

Brevik emellett említette még a Diablo II elkaszált kiegészítőjét is, amely a tervek szerint új Cleric kasztot és felderíthető területeket hozott volna. Az első két játékot fejlesztő Blizzard North stúdiót 2005-ben bezárták, így vélhetően még sok jó ötlet nem láthatott napvilágot.

A franchise a Diablo Immortallal viszont garantáltan más irányba is tapogatózik majd, ugyanis a mobilokra fejlesztett játék célcsoportját és a játékstílusát tekintve is eltér a széria korábbi darabjaitól. A régi vágású rajongók pedig minden bizonnyal a Diablo IV-et várják inkább az érintőképernyős spin-off helyett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)