Hirdetés

Eredetileg valósidejű játék lett volna az XCOM: Enemy Unknown reboot

|

Sokat változott az XCOM franchise-ba friss életet lehelő alkotás a korai tervekhez képest.

Hirdetés

2012 egyik legkellemesebb meglepetéseként a Civilization szérián edződött Firaxis feltámasztotta az XCOM-ot, méghozzá nem is akármilyen kivitelezésben. Az újragondolt Enemy Unknown képes volt egyszerre megszólítani a nagy elődöt máig bálványozó rajongókat, és persze azokat a laikusokat is, akik korábban még sosem kísérelték visszaverni a Földet megszállni készülő idegen civilizáció támadását egy stratégiai elemekben is bővelkedő, körökre osztott taktikai játékban.

Az XCOM: Enemy Unknown számos díjat nyert, elég jól fogyott ahhoz, hogy érdemes legyen kiegészítőt és folytatást is csinálni, és az sem lebecsülendő érdeme, hogy sikeresen megvetette a lábát konzolokon is. Korántsem biztos azonban, hogy minden pontosan ugyanígy történt volna, ha Jake Solomon első verziója átmegy a rostán és zöld utat kap.

Hirdetés

A projektvezető 2005-ben nyújtotta be elbírálásra tervét, amely leginkább abban különbözött a végül napvilágot látott végleges játéktól, hogy a körökre osztott harcot valós időben zajló összecsapásokra cserélte volna. Emellett aktív harctéri szerepet szánt a járműveknek is. A stratégiai vonalon az aknamunkát végző, a szövetséget eláruló nemzetek tűnnek még érdekesnek, de amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy végül a javasolt akció- és szerepjátékos elemeknek sem maradt hírmondója.

Ti elégedettek vagytok az XCOM: Enemy Unknown végleges formájával, vagy jobban örültetek volna, ha ez a korai koncepció valósul meg?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)