Hirdetés

Ericsson T29s teszt

|

Alig másfél éve találkozhattunk a svéd Ericsson legújabb felsőkategóriás mobiltelefonjával a T28s-al. Ha jól emlékszem a reklámszövege valami ilyesmi lehetett: "kicsi, okos, kívánatos", ez ráillik a T-család legújabb tagjára is - melyet most sikerült kipróbálnunk.

Hirdetés

Törióra T-módra

Aki ismerte a "nagy" elődöt annak nem fog nagy meglepetést okozni az új T29s. A formavilága nagyon hasonló, maradtak a szögletes, éles formák, természetesen a jó ízlés határán belül. Az igazán szembetűnő változást a telefon "ducisága" okozza. A T28s-ban megszokott 1.5cm-es vastagságot a készítők jobbnak látták növelni, így most 2,2cm körül van. A vastagság minimális növekedésének viszont megvannak a pozitívumai is. A régi Li-polimeres aksi helyett a T29s-ben egy Li-ionos aksi kapott helyet, ami ugyan egy kicsit kiemelkedik a hátlapból, viszont nagyon kedvezően hat a készenléti és a beszélgetési időre. A készenléti ideje 150óra, (T28s 50/3óra) a beszélgetési idő pedig 6-7óra körül van. A nagyobb aksi miatt értelemszerűen a súlyai is megnőtt, de ez még mindig nagyon kedvező, mivel ez sem haladja meg a 95g-ot. A másik szembetűnőbb változást a készülék érdekes színes elemei jelentik, amelyek körbeveszik a képernyőt, sőt még a gombokat is. A jelenlegi információnk szerint kétféle színösszeállításban lehet kapni jelenleg (szürke-kék, ezüst-lila). Nekem az ezüst-lilához volt szerencsém és be kell vallanom azonnal megfogott a telcsi kinézete...

Kicsi, okos, kívánatos még mindig.
A telefon áttapogatása után rögtön belevágtam a sim kártyám. Meglepődésemre az aktív-flipet már nem gombbal tudjuk kihajtani, hanem kézzel kell lehajtanunk. Ezt némileg meg is értem, mert bizony a T28s kis gombját problémás volt megnyomni fél kézzel, főleg ha az illető nem rendelkezik olyan aranyos kis női kezekkel mint általában a reklámokban:) A flipet lecsalogatva alaposan szemügyre vettem a gombokat, ami elég strapabíróan hatott. Persze a sok újítás közben a kedves kis mérnökök elfelejtették a képernyő méretét megnövelni, pedig igencsak ráférne... A kijelző kis mérete ellenére azért meglepően ügyesen oldották meg a fejlesztők, még a játékok is élvezhetőek voltak:)

Okosságból ötös

A bekapcsolásnál kapásból meglepődtem, mert a telcsi rögtön dobott egy zenés animot..hmm gondoltam. Ezek után a menü szemrevételezése történt meg nagy alapossággal. A jól megszokott Ericssonos menüt találhatjuk egy kicsit feltuningolva. Első utam kapásból a telcsikönyvbe vezetett ahol megnyugodva vettem tudomásul, hogy a saját telefonkönyvbe 200telefonszámottárolhatunk el. Ha kedvünk van 10 telefonszámhoz rendelhetünk egyedi csengőhangot. A csengőhangok száma is meggyőző, mivel a 14 dallam mellé 8-at mi magunk szerkeszthetünk vagy tölthetünk le. Ezek után az SMS szolgáltatásokkal bíbelődtem, ahol hamar rátaláltam a 30 gyárilag feltöltött különböző kategóriájú képekre. Persze mi magunk is letölthetünk még képeket, ha ne találunk kedvünkre valót, tehát összesen 60képtárolására alkalmas a kis 29-es. Aki még ettől nem dobott hátast annak garantálom, hogy most fog, mivel a készülékben saját magunk tervezhetünk ilyen kis képeket! Ezen kívül ráadásul a mellékelt szoftver segedelmével bmp képeket tölthetünk fel rá, persze csak megfelelő kis méretben. És hogy mi az értelme ezeknek az extráknak? A válasz roppant egyszerű, a T29s-be EMS üzenetküldő rendszer került bele. Ez annyit tesz, hogy az utóbbi szolgáltatásokat kedvünkre használhatjuk, küldözgethetünk képeket, hangüzeneteket, sőt a közeljövőben megjelenő fejlettebb EMS rendszerekkel még a szövegformázás is elérhető lesz. Jó mi, "mini World" a mobilban?...innen már csak egy lépés a "miniQuake" :) A szolgáltatásokban gazdag szoftvert ezenkívül egy hangfelismerővel is ellátták, így hanggal könnyedén akár a menüt is irányíthatjuk. A hanghívás szolgáltatást 10számhoz rendelhetjük hozzá. A jó öreg profilszolgáltatás ismét jó szolgálatot tehet ha éppen más környezetben szeretnénk használni a mobilunkat. A mára már alapszolgáltatások közé tartozó WAP szolgáltatást is támogatja, találhatunk egy WAP böngészőt, amellyel száguldozhatunk a ma még elég kezdetleges WAP szolgáltatások között. A kijelző kis méreténél fogva, viszont senki se várjon csodát, hisz az max.3 szövegsort képes megjeleníteni. A szokásos extrák között találhatunk 4 játékot, órát, ébresztőt, számológépet.

Most vegyem, vagy ne?
Ezt a kérdést mindenkinek saját magának kell eldönteni, de azt mondom aki szereti az Ericsson-os megoldásokat, netalán vonzódik a T-család formavilágához és szeretne egy felsőkategóriás telcsit, akkor annak tökéletes vételt jelenthet. Végezetül amint már megszoktátok tőlem, itten jön a feketeleves:) Mint minden újdonságnál itt is biza a zsebünk jó mélyén kell majd kotorásznunk, ha eseteg egy T29s-re vágynánk, mivel az ára igen csak 6 számjegy?...


Egy kis mobil "csemege" quake módra



Egyéb technikai jellemzők

grafikus kijelző max.3sor
200-as saját telefonkönyv
95g (95mmx51mmx22mm) aktív flip
10/10 híváslista, 14 csengődallam, 8saját
rezg? hívásjelzés, profilok
WAP böngésző, óra/ébresztő
4játék, számológép
hang /tárcsa/vezérlés/hívásfogadás
csengődallam, logo letöltés, rajolás

Kapcsolódó linkek:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)