Hirdetés

Erről maradnak le az új PlayStation Plus előfizetői Magyarországon

|

A megújuló PlayStation Plus kevesebbet nyújt majd az előfizetőknek hazánkban, mint a szerencsésebb országokban.

Hirdetés

Hónapokig tartó találgatások után végre bemutatkozott a Sony Spartacus kódnéven ismert szolgáltatása, amely lényegében a PlayStation Plus és a PlayStation Now ötvözete. A június folyamán életbe lépő átfazonírozás következtében búcsút intünk a PlayStation Now névnek, és nem marad más, csak a PlayStation Plus, immár teljesen megújulva.

A szolgáltatást három csomag formájában vehetjük majd igénybe, ezek egymásra épülnek, tehát a közbülső tartalmazza a legolcsóbbat, míg a legdrágább mindkét olcsóbbat magába foglalja. A mostani PlayStation Plusszal felérő PlayStation Plus Essential, valamint a több száz PS4-es és PS5-ös játékból álló katalógussal kibővített PlayStation Plus Extra jórészt változatlan formában lesz elérhető Magyarországon is, persze azért akadhatnak regionális alapon kisebb eltérések a tartalmat illetően.

Hirdetés

A legtöbbe kerülő és értelemszerűen a legtöbbet nyújtó PlayStation Plus Premium helyét nálunk a PlayStation Plus Deluxe veszi át, méghozzá azért, mert nem elérhető a csomag alapját képező PlayStation Now szolgáltatás. Hogy még véletlenül se legyen zavaros a történet, tisztázzuk, hogy mit kapunk majd a pénzünkért, és mit nem.

Csomag ára

PlayStation Plus Premium: 16,99 euró/hó; 49,99 euró/negyedév; 119,99 euró/év

PlayStation Plus Deluxe: olcsóbb lesz, de a végösszeg nem ismert, illetve régiónként különbözhet

Játékok száma

PlayStation Plus Premium: a 400 PS4-es és PS5-ös címet tartalmazó Extra katalógusán felül még mintegy 340 játék

PlayStation Plus Deluxe: a 400 PS4-es és PS5-ös címet tartalmazó Extra katalógusán felül még meghatározatlan mennyiségű játék, de 340-nél biztosan kevesebb

Játékok összetétele

PlayStation Plus Premium: Letölthető és streamelhető PS1-es, PS2-es és PSP-s címek, továbbá streamelhető PS3-as címek. A streamelési lehetőség PS4-es címekre is vonatkozik, PC-, PlayStation 4 és PlayStation 5 konzol használható erre a célra, mobil vagy tablet nem.

PlayStation Plus Deluxe: Letölthető PS1-es, PS2-es és PSP-s címek, streamelési lehetőség nincs.

Időkorlátos demók

PlayStation Plus Premium: lesznek

PlayStation Plus Deluxe: lesznek

Röviden és tömören tehát amiről a magyarországi előfizetőknek le kell mondaniuk, az a játékstreamelés, mint opció, és ebből fakadóan a PlayStation 3 számos kiváló játéka. Cserébe viszont, ahogy említettük, ez a csomag valamennyivel kedvezőbb árat kap. Ez pedig dicséretes lépés a Sonytól, hiszen nem lenne korrekt ugyanannyit felszámolni egy hiányos szolgáltatásért.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Annyit azonban érdemes még hozzáfűzni, hogy ez az állapot feltehetően csak átmeneti, ugyanis a Sony tervei között szerepel a felhőszolgáltatás kiterjesztése azokra a régiókra is, amelyekben jelen pillanatban még nincs rá mód, hogy igénybe vegyük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)