Hirdetés

Erről maradtál le, ha nem nézted a Disney & Marvel Games Showcase-t

|

Az AAA kategóriától az ingyenes mobiljátékokig minden volt a vártnál jóval rövidebb prezentáció során.

Hirdetés

Miután a D23 eseménysorozat hivatalos oldalán másfél órás programként tüntették fel az első Disney & Marvel Games Showcase-t, így arra számítottunk, hogy E3-szintű tartalomözön temet alá bennünket rengeteg világpremierrel, ámulatba ejtő bejelentésekkel. Nem titok, hogy rengeteg játék készül a Disney által birtokolt licencek (Marvel, Star Wars, Pixar, Indiana Jones, Alien, Avatar és így tovább), ennélfogva elméletben tényleg minden adott volt ahhoz, hogy az elejétől a végéig a padlón keresgéljük az állunkat.

Ehhez képest viszont mind a prezentáció hossza, mind a bemutatott újdonságok wow-faktora elmaradt attól, amit vártunk. Az a döntés pedig, hogy némelyik projektre (még csak nem is free-to-play mobiljátékokról van szó, amiből egyébként kapunk majd dögivel) még 20 másodperc sem jutott, jól mutatja, hogy a Disney-nek van még mit csiszolnia a formátumon a jövőben.

Hirdetés

Most viszont tegyünk túl magunkat a Star Wars Jedi: Survivor, Ubisoft nyitott világú Star Wars-játékának, Amy Hennig Star Wars-játékának, a MachineGames Indiana Jones-játékának, az EA Marvel-játékainak távolléte miatt érzett csalódottságunkon, és vegyük sorra, hogy milyen újdonságokat mutatott a Disney.

  • Filmes fronton ugyan háttérbe szorult a Tron, és egyelőre nincs kilátásban folytatás, de ez nem jelenti azt, hogy a Disney teljesen megfeledkezett volna. 2023-ban jön a Tron: Identity visual novel a Mike Bithell nevével fémjelzett Bithell Games jóvoltából PC-re.
  • Exkluzív Disney-játékot kap a Nintendo Switch, a szóló, illetve kooperatív (legfeljebb négyszemélyes) platformer kalandokat kínáló Disney Illusion Island képében. Mickey mellett Minnie-t Donaldot és Goofy-t irányíthatjuk majd. Valamikor 2023-ban.
  • Új előzetessel jelentkezett a Marvel's Midnight Suns, a kártyás rendszerrel megbolondított szuperhősös "XCOM" végül csak nem csúszik jövőre, mert már december 2-án megjelenik PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re. Az előző generációs változatokról viszont nem esett szó.
  • A mobilos Marvel's Strike Force rajongói Red Hulk érkezésének örülhetnek, amire szeptember 13-án kerül sor.
  • Maradunk a mobiloknál (igaz, windowsos változata is létezik), mert megjelenési dátumot kapott a Hearthstone-on edződött fejlesztők kártyás játéka, a Marvel SNAP. Véssétek fel magatoknak október 18-át!
  • Rettentő rövid játékmenet-ízelítővel képviseltette magát az Aliens: Dark Descent. Az izometrikus taktikai játék jövőre érkezik PC-re és konzolokra a Focus Entertainment gondozásában.
  • Hasonlóan szűkre szabott időkerettel gazdálkodhatott az Avatar: Frontiers of Pandora, de a The Division alkotóinak újdonságát holnap vélhetően részletesebben is bemutatják majd a Ubisoft Forwardon.
  • Hamarosan új karakterekkel (köztük Cassian Andorral, Revával, Rex kapitánnyal) gazdagodik a Lego Star Wars The Skywalker Saga. A játék Galactic Edition néven kap egy karaktercsomagokkal (értsd: DLC-kkel) megpakolt kiadást még a karácsonyi ünnepek előtt.
  • Bejelentkezett Dominic Armato, Guybrush Threepwood szinkronhangja, hogy elmondja a korábbi részekhez hasonlóan a Return to Monkey Island is csodás lesz. Amiben nem is kételkedünk. A megjelenésre egyébként már nem kell sokat várni, szeptember 19-én érkezik PC-re és Switchre.
  • Újrakevert változatban visszatér az 1995-ös Gargoyles platformer, aminek az azonos című rajzfilmsorozat volt az alapja. Ti emlékeztek még rá? Én kölyökként odáig voltam érte.
  • Októberben jön mobil platformokra a Disney Mirrorwerse. A feje tetejére állított világban Disney és Pixar mesék gonoszait irányítjuk egy kooperatív akció-szerepjáték formájában.
A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

  • Megirigyelhette a Disney a Mario Kart sikereit, ugyanis kísértetiesen hasonlít a Nintendo slágerjátékára a Gameloft fejlesztette Disney Speedstorm, amelyben népszerű Disney és Pixar karakterek küzdenek az elsőségért.
  • Még az ősz folyamán Toy Story témájú tartalmakkal gyarapodik a napokban elstartolt Disney Dreamlight Valley.
  • Nem a Frontiers of Pandora az egyetlen Avatar-játék, amivel agyonüthetjük majd az időt. Műfaját tekintve MMORPG-k és shooterek keveréke a mobilokra fejlesztett Avatar: Reckoning.
  • Rövid volt, a címét sem fedte még fel, mégis Amy Hennig második világháborús Marvel-játéka volt az előadás fénypontja. Amerika Kapitány és a Fekete Párduc mellett még két karakterrel (az egyikük ránézésre amerikai katona, talán Bucky, a másik egy wakandai kémnő) eredhetünk majd a Hydra nyomába. A megjelenés várható ideje, a támogatott platformok köre, de még a játék műfaja sem ismert.
  • A végére még egy világpremiert tartogatott a Disney, de talán szerencsésebb lett volna felcserélni a sorrendet, mert a Niantic (Pokémon GO) gondozásában készülő AR-játék, a 2023-ban érkező Marvel World of Heroes már egyáltalán nem tudta megemelni a pulzusunkat.

Nektek hogy tetszett az első Disney & Marvel Games Showcase? Elégedettek vagytok a látottakkal? Amennyiben újra megnéznétek a teljes előadást, lentebb megtehetitek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)