Hirdetés

Értekezés az ürességről, amit akkor érzel, amikor egy kollégád törli a 20 órás Watch Dogs: Legion mentésed

|

Láttátok Kaci Watch Dogs Legion streamjét? Nagy árat fizettem érte én, aki tesztelem a játékot. Tanulmány a mandala életérzésről.

Hirdetés

Kellemes októberi este volt, hétfő. A szellő halkan fújdogált, a levelek zörgése behallatszott a résnyire nyitott ablakon, a barátnőm egy nagyon szoros döntőben 2:1-re elvert az Azul: Sintra üvegcsodáiban (remek társas amúgy két főnek is, ráadásul nagyon szép!), minden a legnagyobb rendben ment.

Ám az idillt 22 óra 59 perckor egy hangos csippanás törte meg. A telefonom szólt, üzenetem érkezett.

Az üzenet Kacitól jött, aki épp befejezte a Watch Dogs: Legion streamelését. Azt érdemes tudni, hogy általában egyetlen példányt kapunk a játékokból, amit értelemszerűen csak egy fiókra lehet beváltani, így az én xboxos fiókomat használta a közvetítéshez.

Megtehette volna, hogy bejelentkezik az én profilomba, majd élve a Microsoft által kínált lehetőséggel, ezzel párhuzamosan, ugyanazon a konzolon belép a sajátjába is, és onnan indítja a Legiont - így az én mentéseim is megmaradtak volna, és ő is az elejétől kezdve mutathatta volna meg, milyen az disztópiába taszított London. Nem így tett.

Hirdetés

Kacinak ugyanis ez a lehetőség éppen nem jutott eszébe, és miután a játék nem indult offline, szimplán netre csatlakozott, majd belevágott a nagy kalandba. 2020-at írunk, ezért természetesen a mentések azonnal a felhőbe kerültek, onnan pedig az én gépemre, vadul meggyilkolva az ott tanyázó, az elmúlt napok során szépen berendezkedett fájlokat.

Elindítottam a játékot, reménykedve, hogy hátha csoda történt, hátha mégsem rohan annyira az Xbox rendszere, mint a minket körülölelő világ. Izgatottan, csendben, nagyokat sóhajtva néztem, ahogy lassan kúszik a betöltés csíkja.

De már nem volt mit tenni. A csapatom elhagyott, London újra az Albion elnyomása alá került, én pedig imát mormolva vettem tudomásul, hogy az élet néha próbára tesz, de legalább nem kell majd céltalanul járnom a város utcáit, ha az Xbox Series X-es verziót akarnám összehasonlítani az általam tesztelt One X-essel.

Szerencsére a teszt már kész, élesítésre vár, több biztonsági mentés készült belőle, az egyik egy távoli szigeten, egy számzáras széfben, nagyon képzett majmok társaságában (ők nem a széfben vannak) pihen. Ha nem törli/írja felül Kaci (legyünk igazságosak: vagy bárki más), a napokban jön a Watch Dogs: Legion tesztünk, térjetek vissza feltétlenül, én pedig szagolgatom addig a virágokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)