Hirdetés

Escape from Tarkov - a fejlesztőknek nem tetszett, hogy egy youtuber szinte csak fikázza a játékot

|

A közel 50 sérelmezett videóból 2 tartalmaz szerintük hamis információkat. A többit a "negatív hype" miatt csapták le.

Hirdetés

Meglehetősen fura, amit most az Escape from Tarkov fejlesztőcsapata, a Battlestate Games művel. A stúdió egy Eroktic nevű videós 50 videójára szabott ki szerzői jogi követelést, annak dacára, hogy tudják, ez az eszköz nem erre való.

Hirdetés

A DMCA követelés alapvetően arra használható, ha valaki jogtalanul tesz pénzzé adott tartalmat, de itt nem erről van szó. Maga a Battlestate Games is beismeri, hogy igazából azért csinálták ezt, mert szerintük Eroktic 2 videójában hamis állítások szerepelnek a játékkal kapcsolatban. Eroktic arról beszélt a YouTube csatornáján, hogy korábban kiszivárogtak információk az Escape from Tarkov felhasználóiról, de a Battlestate ezt erősen tagadja.

"Azért csaptunk le ilyen erősen és gyorsan, hogy megállítsuk a téves hírek terjedését."

A poén az, hogy míg a fiókinformációk szivárgásáról 2 videóban volt szó, addig a Battlestate 47 másikat is levetetett.

"Átnézzük az általunk megjelölt anyagokat. Ha látjuk, hogy a videóban nincs téves információ, és nem tartalmaz negatív nyelvezetet, akkor a DMCA követelést eltávolítjuk."

És itt a legfurább része az egésznek. A Battlestate Games nem csak azért szórt ki ennyi DMCA-t követelést, mert téves infók szerepeltek Eroktic anyagaiban, hanem azért is, mert a videós negatívan beszélt a játékról. Ahogy a Battlestate mondja "negatív hype-ot generált".

Az Escape from Tarkov tartalomgyártó közösségének tagjai tiltakoznak az Eroktic-kal szembeni bánásmód ellen. Többen kijelentették, hogy nem hajlandóak a továbbiakban foglalkozni a játékkal, vagy csak Twitch stremekben fognak lövöldözni benne, de több videót nem csinálnak addig, amíg ez az ügy meg nem oldódik.

"Megértjük, hogy a többi tartalomgyártó aggódik. Ez volt az első alkalom, hogy használtuk ezt a módszert egy tartalomgyártó ellen. Nem fog előfordulni többször. Meg akartuk mutatni, hogy a negatív hype és a téves információ terjesztése nem maradhat büntetlenül. A játék és a közössége nem ezt érdemli."

A Battlestate a jövőben ilyesmit inkább jogi úton szeretne majd rendezni Hogy a játék és a közössége azt mennyire érdemli majd meg, az a jövőben kiderül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)