Hirdetés

Az ESRB szerint a lootdobozos rendszerek nem számítanak szerencsejátéknak

|

Sokan úgy gondolják, hogy a valódi pénzért megvehető loot dobozoknak fel kéne vinniük az őket tartalmazó játékok korhatárbesorolását, mivel a nyitogatással gyakorlatilag szerencsejátékozunk, de a besorolásokat végző bizottság nem ért egyet velük.

Hirdetés

Az idei év kikerülhetetlen trendje, hogy fizetős loot dobozok kerülnek teljes árú játékokba is. Ez a motívum annyira feltűnő az őszi játékmegjelenésekben, hogy egyesek szerint a játékok korhatári besorolását végző szervezetnek is be kéne avatkoznia. A Kotaku megkeresésére válaszolt is az Amerikában illetékes ESRB, de nem biztos, hogy mindenki egyetért majd a válaszukkal.

Hirdetés

A szervezet képviselője meg is indokolta, miért nem emelik fel a loot dobozok jelenlegi formája miatt egy játék korhatári besorolását sem.

"Az ESRB nem tartja a loot dobozokat szerencsejátéknak. Ugyan megvan a véletlenszerűség ezekben a mechanizmusokban, a játékos garantáltan kap valamilyen játékbeli tartalmat (akkor is, ha olyat, amire nem vágyott). Hasonlónak gondoljuk őket a gyűjtögetős kártyajátékokhoz: néha kinyitsz egy olyan holografikus kártyát, amit régóta szerettél volna, míg máskor olyan kártyákat kapsz kizárólag, amik már megvannak."

Tehát mivel nincs olyan eset, amikor a játékos nem nyer semmit, nem alkalmazzák a korhatári besorolást módosító sem a "valódi szerencsejáték", sem a "szimulált szerencsejáték" címkét. A lootdobozok szerencsejátékká nyilvánítását egyébként sok iparági kommentátor és rajongó is arra alapozná, hogy hasonlóan jutalmazza a játékosokat és hasonló ingereknek teszi ki őket, mint a szerencsejáték. Ezért úgy gondolják, a szerencsejáték-függőségre hajlamos játékosokból nem éppen etikus módszerekkel csalnak ki pénzt a loot dobozokat beépítő kiadók.

Nem kizárt, hogy a lootdobozok új hulláma hoz valamilyen jogi vagy szabályozási lépést (akár az európai szervek részéről), mindenesetre ez az év valószínűleg döntő lesz annak a kialakulásában, hogyan jelennek meg majd a hasonló rendszerek a jövőben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)