Hirdetés

Éppen tart a világ talán legmenőbb LAN-partija

|

Négy napig tart az a zseniális Europa Universalis IV LAN-parti, ahol a résztvevők egy középkori kastélyban élhetik át egy civilizáció vezetésének élményét.

Hirdetés

Az olyan hagyományos LAN-partikat, mint a Dreamhack, vagy a QuakeCon sok gamer ismeri, de egy élőszereplős RPG-eseményekkel foglalkozó cég kitalálta, hogy sokkal kisebb léptékben is tudnak életre szóló élményt nyújtani. Ezért szerveztek egy négy napig tartó Europa Universalis IV meccset egy középkori kastélyba.

Hirdetés

A Lengyelországban található helyszínen csapatban játszanak a résztvevők és értelemszerűen mindegyik társaság egy-egy civilizációt irányít. Emiatt viszont egyszerre csak egy ember ül a gépnél, de a többiek sem unatkoznak. A kastély különböző termeiben, amiket helyenként titkos folyosók kötnek össze, általában nagyban folyik a stratégiai tervezés a csapatokon belül és a diplomáciai egyeztetés a különböző országok között. Ez utóbbihoz még a szerzetesnek öltözött szervezők segítségét is igénybe lehet venni, akik igény szerint titkos üzeneteket is továbbítanak a felek között.

Emellett persze rengeteg más programmal is készülnek a szervezők az épp nem a gépnél ülő játékosoknak, például történészek tartanak előadásokat, de az igazán belevaló jelentkezők némi közelharci kiképzésben is részesülhetnek. Az Europa Universalis IV köré felépülő eseményre persze igen borsos áron kelnek el a belépők, a móka nyolcszáz euróval, azaz cirka 250 ezer forinttal teszi karcsúbbá a résztvevők pénztárcáját. Más kérdés, hogy ezért négy napig elég menő helyen kapnak szállást és ellátást, az pedig természetes, hogy saját PC-t nem kell vinniük. Egy ilyen parti egyébként jelenleg is folyik, erről itt nézhettek egy streamet.

Nektek mi a legkedvesebb LAN élményetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)