Hirdetés

Mától ingyen belekóstolhatsz EVE Online-ba

|

Megjelent az EVE Online Ascension névre hallgató méretes frissítése, ami két fontos újdonságként egy új oktatórészt és az ingyenes játék lehetőségét is elhozta.

Hirdetés

Sokakat meglepett a nyár végi bejelentés, miszerint az EVE Online annak ellenére egy ingyenesen játszható részt kap, hogy 13 évig viszonylag sikeresnek mondhatta magát kizárólag a havidíjas modell használatával. A mai nappal viszont elindul a CCP Games nagy kísérlete a játék megújítására.

Évek óta küzdenek ugyanis azzal a problémával az izlandi készítők, hogy új játékosokat vonzzanak be, illetve a legnagyobb gondot a megtartásuk jelentette. Az ingyenesen játszható alfa klónállapot viszont leradírozza az elrettentő faktorok listájáról a havidíjat, ami sokat segíthet az EVE Online-nak. Ugyan a havidíj nélkül is játszható alfa állapot részben korlátozott lesz (hogy pontosan hogyan, arról itt tudtok tájékozódni), a játék producere szerint ez egy tökéletesen érvényes játékstílus lesz majd.

"Nem egy nagyban korlátozott trial-változatnak szánjuk, aminek csak az a célja, hogy belekóstolj a dologba, aztán rávegyen, hogy befizesd a havidíjat. Próbáltuk megadni a lehetőséget, hogy az EVE Online minden aspektusában részt vehess, csak éppen nem maximális hatékonysággal"

- mondta Andie Nordgren.

Sőt, szerinte ezzel sok régi játékost is visszacsábíthatnak, vagy akár extra kihívásként is vehetik az alfa állapot korlátozásait az EVE Online legjobb játékosai. Elmondása szerint egyébként a játékipar annyit változott, hogy mára elengedhetetlen volt, hogy valamilyen, a havidíj kifizetését nélkülöző alternatívát is felkínáljanak. Viszont nem csak az új játékosok becsábítására, hanem a megtartásukra is van tervük.

Az Inception névre hallgató oktatórész egy szinkronizált küldetésekből összeálló történet, ami lépésenként vezeti be az újoncokat az EVE rejtelmeibe. A jelenleg nagyjából öt-tíz órát igénylő tutorialt pedig készen állnak tovább bővíteni az egyes foglalkozásokra lebontva, amennyiben sikeresnek bizonyult az EVE Online új bevezetője. Hogy miként reagálnak az új és a meglévő rajongók a változásokra, hamarosan kiderül.

Ti belekóstoltok az EVE Online ingyenes részébe?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)