Hirdetés

Néhány játékos napok óta nem tud belépni az EVE Online-ba

|

A játék szervereit egy túlterheléses támadás érte, így még a fejlesztők sem tudják pontosan, hogy mikor áll vissza normál működésre az MMO.

Hirdetés

Egyik MMO-nál sem szerencsés, ha szervergondok miatt vannak problémái a felhasználóknak, de az EVE Online esetében ez hatványozottan igaz, hiszen itt rengeteg mechanika igényli azt, hogy a játékosok rendszeresen elvégezzék egyes feladataikat. Egy túlterheléses támadás miatt azonban most rengeteg embernek akadtak gondjai a bejelentkezéssel, ami pedig felboríthatja a kialakult erőviszonyokat. 

Hirdetés

A DDoS támadás lényege az, hogy egy gépet úgy térítenek el a helyes működésétől, hogy rengeteg helyről küldenek rá adatokat, amik túlterhelik a rendszerét. Ez egy népszerű mód arra, hogy szerverek működését zavarják meg, a jelek szerint pedig ez történik jelenleg az EVE Online-nal is, mely a napokban rengeteg ilyen támadást kapott. 

Ennek következtében a játékosok arról számolnak be, hogy nem működik a chat, komoly lagok vannak és egyesek egész egyszerűen nem tudnak bejelentkezni. Ez már önmagában is idegesítő, de ebben a játékban az egész gazdaságot a játékosok mozgatják, így egy ilyen támadás komoly hátrányt jelenthet. Az igazi gond az, hogy nem mindenkit érintenek ezek a problémák, így azok, akik be tudnak jelentkezni, könnyedén átvehetik az uralmat olyan területek fölött, amiket szervergondokkal küzdő játékosok felügyelnek. 

A fejlesztők egyelőre még megtippelni sem tudják, hogy mikorra háríthatják el a szervergondokat, de mindenkit biztosítottak arról, hogy folyamatosan dolgoznak a partnereikkel azon, hogy minél előbb visszaálljon minden a normális kerékvágásba. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)