Hirdetés

EVE Online - több új játékost szeretnének

|

Az újan kinevezett vezető producer mesélt arról, milyennek képzeli el űr-MMO jövőjét.

Hirdetés

Andie Nordgren, aki már 2010 óta erősíti a CCP csapatát, új poszton segíti az izlandi stúdió leghíresebb játékának működtetését. Az EVE Online fejlesztőjeként egyik legfontosabb céljának azt tekinti, hogy új játékosokat szippantson be a játék világába, ebben pedig a mostani rajongók segítségére is számít.

Nordgren egy interjúban beszélt arról, hogy szívesen változtatna azon a tendencián, hogy sokakat elrettent a játékuktól az elég durva tanulási görbe. Az újonnan kinevezett producer szerint viszont nem feltétlenül magán a játékon, vagy a tutorialon kell változtatni.

Szerinte az olyan már meglévő eszközök lehetnek kulcsfontosságúak, amiket már most is használnak a játékosok. Ezekkel különböző adatokat nyerhetnek ki a játékból, és oszthatnak meg egymással, amiknek segítségével könnyebben érthetik meg, mi történik az EVE univerzumában. Így kimenthetik egy harc statisztikáit, megjeleníthetik egy térképen, hogy melyik cég birtokol bizonyos területeket, vagy ellenőrizhetik a piac alakulását.

Az új producer további, hasonló segédprogramok fejlesztéséhez hozna létre keretrendszereket, ezáltal nem csupán a meglévő játékosok élvezhetnék jobban a játékot. Ugyanis könnyebben el lehetne magyarázni a néhány hónappal ezelőtti nagy konfliktushoz hasonló sztorikat azoknak is, akik még nem ásták bele magukat az EVE-be, de érdekelné őket a játék.

"Azt szeretném, ha egy év múlva az EVE Online egy növekvő közösséggel bírjon, ahol nem csak egy nagy sztori van a játékosok tevékenysége körül. Jelenleg két nagy hatalmi tömb van, akik egyfajta állóháborút vívnak. Azt szeretném, ha több száz történet folyna, sokkal több csoportosulás szereplésével" - mondta a távolabbi célokat illetően Nordgren.

Ti beszállnátok egy az EVE-hez hasonló, bonyolult játékba?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)