Hirdetés

Évek óta nem játszottak annyian egyszerre a Witcher 3-mal, mint most

|

Ismét kilőtt a The Witcher III: Wild Hunt játékosainak száma a Steamen. Könnyű kitalálni az okát.

Hirdetés

Velem is számtalanszor megesett már, hogy valamilyen friss input hatására (legyen az bár egy adaptáció, egy évforduló alkalmából készült kedvesség) kedvet kaptam egy-egy régi kedvencem újrajátszására. Emiatt teljes mértékben meg tudom érteni azokat, akik a netflixes Vaják második évadát megnézve úgy érezték, busás jutalom reményében muszáj levadászniuk egy griffet. És ha már ott tartanak, akkor újra felkereshetnek minden emlékezetes helyszínt Novigradtól Skelligéig.

Konzolos számokkal sajnos nem szolgálhatunk, bár gyaníthatóan azok is magasabbak, mint akár csak egy-két hónappal korábban, ellenben a Steam Charts szerint a The Witcher III: Wild Hunt novemberben még 32 ezer játékost sem tudott egyszerre a monitor előtt tartani, de ez a tömeg decemberben már 62 ezer fölé emelkedett, és azóta is csak növekszik. 2022 első napján a 71 ezerhez közelített a játékosszám, január 2-án pedig már 78 ezer fölé is benézett.

Hirdetés

A rekorddöntéstől azonban még messze vagyunk, mert a játék rajtját követő napokban 92 ezren kalandoztak egyszerre a Kontinensen, amit csak évekkel később sikerült túlszárnyalni, amikor bemutatkozott a Vaják első évada: 2020 januárjában 103 ezernél is több játékos csapta egyidőben a szelet a varázslónőknek.

Persze még csak épp hogy elkezdődött az év, születhetnek még új csúcsok is, ha előbb nem, hát a next-gen változat megjelenését követően, amit jelentős halasztás után most épp 2022-re ígér a CD Projekt Red a Cyberpunk 2077 új generációs kiadásával egyetemben.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)