Hirdetés

Évértékelő 2015: ahogy BZ látta

|

Ímhol érkezik vala a legmagyarabb viking, kinek hajánál már csak a hangja szebb, és ha szája netán nem énekre, hanem szólásra nyílna, akkor gyilkos szóvicceket szór szerte a légtérbe.

Hirdetés

Az a szép a világban, hogy ahányan vagyunk, legalább annyifélék is. Erre BZ az egyik legjobb példa, hiszen mindamellett, hogy fáradhatatlan műsorvezetője a kisebb-nagyobb PlayIT-eknek, még énekel is (nem is akárhogyan), ha meg nem, akkor olyasmiket mond, mint a "Mortal Szombat", de nem baj, mert így szeretjük. Következzék az ember, aki vikingként támadja a védteleneket a távirányítóért, aki még mindig durván tudja rázni a sörényét, és aki nagyjából az egyetlen (HP mellett), akinek a tolmácsolásában van értelme Queent hallgatni. 

Mi fog a későbbiekben először eszedbe jutni 2015-ről? 

Egyszerű a válasz, és bár ne lenne egyszerű. Egy olyan csodálatos barátom, aki az év legeslegelején hagyott itt minket. Hiányzik. 

Mi volt a legjobb 2015-ös élményed? 

Érdekes kérdés mindez egy olyan évről, ami úgy kezdődik, ahogy kezdődött. De persze celebrate the living, ahogy a művelt szuahéli mondaná, meg life goes on, ahogy a tájékozott azték. Voltak szép dolgok, a tavaszi BZ Project turnét és a Prog Heaven fesztivált szerettem.

 

Nagyon jó volt két hétre meglógni a kedvenc  tengerpartomra, a kedvenc tavernámba. Az összes izzasztó, idegesítő, fárasztó, megoldandó, agyzsibbasztó probléma, koránkelés, későnfekvés és szétesés ellenére csodás volt az összes idei PlayIT-et végigcsinálni Daev barátommal, akinek emberi csodálatosságát kábé itt is csak magasztalni tudom. Csak jelenthetek neki ahhoz képest, milyen szinten kézben tartotta a szervezést,  szóval ha bárkinek egy pici jó nagyszínpados élménye is akad valamelyik rendezvényről, az nagyrészt az ő érdeme, én csak a hosszú hajú bohóc Jabba voltam a színpadon. Jó volt az is, hogy sikerült összébb barátkozni emberekkel, akikkel már korábban is akartam (Daev mellett a GS-veterán Garfieldet említeném, aki mellesleg csodás kedvesével a legjobb macskaszitter, de nem adom senkinek).

 

Mi volt 2015 legnagyobb csalódása? 

A bevezetőben említett eseményt nem lehet unterelni, de persze volt még sok. Furcsán elcseszett családi esetek. Emberek, akikben csalódnom kellett, a BZ Project első felállásának szétesése. Régi zenésztársak teljes ignoranciája. Az, hogy részben a fentiek miatt végül csak jövőre lesz BZ Project album. Az Interstellar film ultrakretén elcseszései. Munkaügyek. A hazai tolerancia teljes csődje.  

Melyik volt számodra 2015 kedvenc játéka?

Helló, Fallout 4. De azért még mindig szeretlek, Rust.

Melyik volt 2015 legrosszabb játéka?

Szerencsére elkerültek az ilyesmik. Az Armikrogot a nagy és hosszú várakozás miatt egyszerűen még nem mertem kipróbálni, mert valószínűleg, ha megtettem volna, most ez a név állna itt. De maradjon a boldog tudatlanság.

Kik a kedvenc kommentelőid a GSO-n? 

Sajnos viszonylag ritkán olvasom olyan mélységében a GSO-t, hogy a kommenteken is átrágjam magam. De épp ezért minden olyan kommentelőt szeretek, aki véleményekkel, ötletekkel, okosságokkal hozzátesz egy hírhez vagy cikkhez, és mindenkire viking csatakiáltásom teljes hangerejét küldöm, aki trollkodni jár az oldalra.

Mit vársz 2016-tól? 

Vannak olyan elvárások, amiknek beteljesülésére semmi esély, és nem is valóak egy gamer oldal felületére, pedig jó lenne, hiszen mindegyik nagyon fontos lesz még azon gamerek számára is, akik egyelőre nem látnak ki a monitor mögül. Viszont azért várom, hogy talán még egy utolsó BZ Project lemez elkészüljön. Várom, hogy kicsit normalizálódjanak az ezerfelé húzó, időrabló munkáim, és kicsit többet foglalkozhassak a nekem kedves feladatokkal és emberekkel. Egye fene, várom a 42. születésnapomat is áprilisban, mert mégiscsak ez a Végső Válasz, még ha öregít is csúful. Várom a nyarat a Tanyán a Delta Kvadránsban. A csodálatos napfelkeltéket a tó fölött. Talán még várok koncerteket. Még mindig várom, hogy szeressenek, akik nekem fontosak. Én szeretem őket, erre nem kell várni.
(Ja, és azt is várom, hogy ezermilliárdan iratkozzanak fel az új YouTube csatornámra. Például te, aki ezt most olvasod. Mármint te. Igen, pont te. Most.)

Van újévi fogadalmad?

Nem újévi van. Minden nap megfogadok dolgokat, amikre ráébredek, vagy amire ráébresztenek. Ha január elsején is lesz ilyen, megfogadom azt is. Aztán megpróbálom tartani, hogy a maradék kis életemben tükörbe tudjak nézni. Na jó, egyvalami van, amit minden nap megfogadok: hogy megpróbálok önmagam maradni. Nagyon nehéz, próbáljátok ki, az élet legnehezebb feladata manapság. Így soha nem lesz egy évetek sem igazán elvesztegetett év. Legyen szép nektek 2016! 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)