Hirdetés

Évértékelő 2015: ahogy EndreMan látta

|

Szentestére a videózás mestere, a futballnosztalgiában élő, és egykoron érmeket halmozó, mára a virtuális fociban útját kereső EndreMan beszél nektek az idei évéről.

Hirdetés

Ímhol az ember, aki nélkül egyetlen képkocka sem készülne el a GameStar Online felületére, és aki nélkül még a hatalmas méretűre duzzadt PlayIT sem lenne az, ami. Következzék minden sportok egykori királya, az igazi Vasember, EndreMan. 

Amikor ezeket a sorokat írom, még huszonharmadika van, nemsokára éjfél, pár perc és karácsony. Nagyon ködös nap, RG nemrég írt rám Facebookon, hogy engem ért a megtiszteltetés, pont 24-én megy ki a 2015-ös visszatekintőm. Remek, ezt ugyanis elfelejtettem. Ami pedig a megtiszteltetést illeti, mivel RG sem szakmailag, sem emberileg nem hallott a tisztelet bármely formájáról, szerintem csak véletlen, hogy pont a holnapi az enyém (Azt mondtad, meghívsz egy fröccsre, ha szenteste szerepelhetsz. Meg valami lányokról is beszéltél - RG). Ha Mocsyról lenne szó azt gondolnám az ital tehet róla, na de RG? Életében nem ivott egy kortyot sem... A tábor? A tábor nem az élet, pont hogy abból menekülhetünk meg egy picit, egészen pontosan egy hétre az életünkből. Na de a táborról majd később. Vegyük sorra az évet, az én évemet.

Mi volt a legjobb 2015-ös élményed ?

Nehéz kiválasztani ilyesmit, mert sajnos az idei év inkább a negatív dolgokról lesz emlékezetes, de erről majd kicsit lejjebb és amúgy is, próbáljunk pozitívak maradni. Először is a "Csak tánc" című citrom díj videónk - ami már a kisfilm jelzőt is nyugodtan viselheti - forgatásai mindenképp a legjobb élmények közé tartoznak, és azt gondolom, mindenképpen ez az egyik legnagyobb szabású paródia filmünk a GSTV történetében. Jövőre megpróbáljuk túlszárnyalni ezt is. Ezen kívül a tábor ismételten felejthetetlenre sikeredett, pláne, hogy Judit is visszatért, és végre nem egy PC Gurus uralma alatt kell jól éreznünk magunkat. Ki kell még emelnem a Star Wars legújabb részét is, ugyanis az, hogy megint lehetőségem volt hónapokig izgulni, gyereknek lenni, beszélgetni órákig az előzetesek alapján, hogy ki mire tippel, már akkor is megérte volna ha rossz lenne a film, de ráadásul az is teljesen rendben volt. Ezen kívül az is a legjobb volt amikor életem első műtétje után először éreztem azt, hogy nem érzem a fájdalmat, de ezzel el is kanyarodtunk oda, hogy: 

Mi volt a legrosszabb 2015-ös élményed?

Tehát, gerincsérv. Te mocskos rohadék, te... Persze tudom én, hogy sokan cserélnének velem még mindig, hiszen mozgásproblémákkal nem kell messzire menni a GameStar csapatban sem, - drága Réku (aki így is gyorsabb, mint te - RG) - , de számomra ez mindenképp hosszú évek óta a legrosszabb dolog, ami történt. A műtét sikeres volt, de a jobb lábam achillese maradandóan sérült, nem bírja már el a testsúlyomat, nem tudok lábujjhegyre állni rajta többé. Futás és foci talán örökre kizárva, bár nem mondhatnom, hogy a válogatott közelében voltam az említett sportágakban, de mégsem akartam 34 évesen lemondani ezekről. Néha azt álmodom, hogy Duduékkal focizni megyünk, ilyenkor rossz a reggel. (bármelyikünknek rossz lenne a reggele, ha Duduval álmodna - RG). De nem annyira, mint amikor az év első napjaiban -  pár nap múlva pont egy éve - lesújtó hírt kaptunk, Gyu eltávozott közülünk. "Eltávozott", szoktuk írni szépen a halált, már ha egyáltalán lehet. Nem leszek képmutató, Gyu nem volt a közeli barátom, munkán kívül mi csak párszor beszéltünk, pedig több közös dolgunk is lett volna, többet között a sportok szeretete, de így alakult. Mégis ennek ellenére sokat gondolok rá, vagy a pillanatra amikor meg tudtam. Felébredtem, és egyike lévén a modern kor szégyenének, már az ágyban a mobilom kezdtem el nyomkodni, üveges tekintettel. Ekkor olvastam a hírt, mely lesújtott. Felhívtam Nightwolfot, tudtam, hogy ők egy időben sokat beszéltek, a könyvét is nagyon szerette. Felvette a telefont, és mindig boldog hangjából rögtön éreztem, nem tudja még. Nem örültem, hogy amíg én is csak pár perce tudom, máris tudathatom valakivel a rossz hírt. A régebbi olvasók biztosan emlékeznek, hogy gyakorlatilag nem volt olyan Endregyógyintézet, amiben ne lett volna Gyu paródia, és azt gondolom, ennél többet nem is kell mondanom, szóval az év eleje sajnos eléggé rosszul indult, és csak remélni tudom, hogy jó ideig nem lép le így senki a GameStar csapatából, vagy maximum a Neocore-hoz. Ugyanitt asztal eladó! 

-Mi volt a legjobb GSO-s élményed 2015-ben? 

Jó volt látni, hogy a YouTuberek "korszakában" is volt pár videónk, amit szerettek az emberek, és a Late Nightok alatt is rendkívül jó arcokkal hoz minket össze a internet. A GameStar csapattal a PlayIT-eken mindig történik valami emlékezetes, és bár a végére majdnem mindig visszakerülök a kórházba, mégis újra és újra elmennék. Ezenkívül eljutottunk idén a Gamescomra, ami bár szintén eléggé túlhajszolt etap lett, mégis mindenkinek ki kellene jutnia egyszer megtapasztalni, milyen érzés egy ekkora rendezvény. Ennél már csak az E3 van "feljebb". És bár csapongok, mert videózásról már fent említést tettem, de mégis minden GSO-s anyagba próbálok becsempészni valami őrültséget, viccet, és ezek együttesen a legjobb GSO-s élményeim egy adott évben.

 Mi volt a legrosszabb GSO-s élményed 2015-ben? 

Amikor az őrültségeket, vicceket HP kivágatja a műsorokból, mert ez "nem mehet így ki", vagy "ez rossz fényt vet a brandre". Pedig biztosan tudom, hogy sokkal több feliratkozónk lenne ha RG és én szabad kezet kapnánk. Nem akarunk mi másról beszélni, csak bárányokról, angyalokról, őzikékről, valamint kicsit vallási, faji, szexuális hovatartozásról elmélkedni (családon belül is) (a politikát kihagytad - RG). Nem értem mi baj lehetne ebből... Ezen kívül pedig, ami még kicsit rosszul esett, hogy néhány kommentelőnek semmi sem jó, és persze nem szabad ezekkel az emberekkel foglalkozni, de mégis vannak olyan napok, amikor a több éves rutin ellenére betalál pár "kedves" olvasó pocskondiázása, amivel az adott ember több órás vagy napos munkáját veszi semmibe egyetlen másodperc alatt. Persze nem azt mondom, hogy mindennel egyet kell érteni, és persze nem kell szeretni sem a munkánkat, de a tisztelet akkor is fontos, ha éppen kritikát fogalmaz meg valaki.  

Melyik szerinted 2015 legrosszabb játéka, és miért?

Azt hiszen az idei Tony Hawk az, amit ki kell kiemelnem, de erre rövidesen a YouTube-ra is feltöltött 2015 novemberi PlayIT Citrom-díj videóban is kitérünk majd bővebben. Ami a leggyomorforgatóbb a játékban, hogy nem küldtek sajtópéldányt az újságíróknak, nehogy kiderüljön a megjelenés előtt, mennyire rossz a játék, mert akkor nem vette volna meg senki..hát már tényleg itt tartunk? Valamint a Batman Arkham Knight PC-s verziója, ami pedig szerintem az évtized botránya eddig PC port fronton. Hihetetlen, hogy ilyen megtörténhet. 

Melyik szerinted 2015 legjobb játéka, és miért? 

Három játékot említenék, és ezek közül is kiemelnék egyet. A Metal Gear Solid legújabb része lenne az első, hiszen aki szereti a stílust és beleássa magát, az megdöbbenéssel fogja tapasztalni, micsoda hihetetlen grandiózus alkotást hoztak létre Kojimáék. Embertelen, de tényleg, hogy mennyi tartalom és mélység rejlik itt.  Akit érdekel, de eddig nem jutott rá ideje, feltétlenül próbálja ki. A második a Fallout 4. Szinte csak ismételni tudom a fentebb említetteket, ugyanis itt is egy hatalmas játékkal van dolgunk. A 3D-s falloutok óta mindenképpen ez a legjobb rész, amely bármely stílus rajongónak azonnali függőséget okoz. A harmadik, és nálam a győztes a Witcher 3! Mind játékoknál, mind filmeknél ritka, amikor egy sorozat mindegyik új része jobb mint az előző, de a CD Projekt Red képes volt erre a bravúrra. A történet, a karakterek, a grafika, a harcrendszer, a párbeszédek, a hangulat egyszerűen hibátlanok azok számára, akik szeretik a végre igazán felnőtteknek szóló, komorabb fantasy RPG kalandokat. Ezen kívül az ingyenes DLC-k, az igazán korrekt árszabású, klasszikus kiegészítők miatt is ezt a fejlesztő csapatot csak szeretni lehet. Csak így tovább! 

Van-e újévi fogadalmad?

Beállnék a torna szakkörbe amit eddig szinte mindenki említett, bár nekem orvosi okom is van rá, ugyanis a gerincsérvre úszás és gyógytorna kell, valamint egy kis fogyás sem ártana, mert minél kisebb súlyt cipel a gerincem, annál könnyebb a dolga, úgyhogy januárban uszodát keresek, ajánlani szabad. De addig is nagyon boldog karácsonyt kívánok nektek!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)