Hirdetés

Évértékelő 2015: ahogy Mocsy látta

|

Ímhol érkezik már a nyomtatott GameStar szíve, lelke, és nem mellesleg mája, aki sérelmezi, hogy egyesek szerint az értékelőjét WinRAR-ban írja.

Hirdetés

Elérkezett végre ez a pillanat is, amikor nem a GameStar csapat talpas jobbágyai, vagy deputy előhívójú alátétjei vésik nektek 2015 élményeit, hanem egy valódi hatalmasság, kinek neve egybe forrt a bódító nedűkével, és aki mára teljesen megszokta, hogy olykor hirtelenjében 1000 e-mail béleli ki az elektronikus postaládáját. Apró érdekesség, hogy a többiekkel ellentétben Mocsy nem bocsátott rendelkezésünkre képeket, így megpróbáltunk olyasmiket válogatni, ami a leginkább passzol hozzá.  

RG szerint mindig én írom a legrövidebb évértékelőket. Soha nem hasonlítottam össze a karakterszámokat, így nem tudom leellenőrizni állításának igazságtartalmát, mindenesetre most megpróbálom kicsit bővebbre engedni a mondandómat (spoiler: nem sikerült neki - RG). Persze csak akkor, ha van értelme.  

Mi volt a legrosszabb 2015-ös élményed?

Mint ahogy azt sokan mások megírták már, Gyu elvesztése volt a legfájóbb. Nem azért mert a barátom volt, mert nem volt az, hiszen amikor idekerültem a GameStarhoz, akkor már többnyire otthonról dolgozott, így nem nagyon ismertem. Azt viszont láttam, hogy a táborokban milyen szeretettel "gondoskodik" a táborozókról és ezt roppant mód tudtam értékelni. Halála elgondolkoztatott, akkor tudatosult bennem először, hogy az utazásunk ebben a dimenzióban igencsak gyorsan véget érhet és nincs elpazarolni való időnk. Osszátok be ti is jól!

Mi volt a legjobb élményed 2015-ben?

Tudom, hogy most a GameStar tábort illene ideírni, de nem állok be a sorba, önző módon inkább egy külföldi utazást említek meg (Mert a táborra nem emlékszik, háhá! - RG). Soha nem titkoltam, hogy a Blizzard játékok hazai apostola vagyok, így óriási élmény volt kiutazni életem első Blizzconjára. Fantasztikus élmény volt 25 ezer hasonszőrű rajongóval eltölteni egy hosszú hétvégét Kaliforniában, ahol még novemberben is 29 fok van napközben. Jó lenne jövőre is kijutni... 

Mi volt a legjobb GSO-s élményed?

A print és a rendezvények mellett nagyon kevés időm marad az online figyelésére, ezért nem is nagyon tudok okosakat mondani ezzel kapcsolatban. Azt viszont látom, hogy milyen munkát tesz HP, Paca, Kaci és Csirke (igen Daev is, amíg le nem lépett mártírkodni a Neocore-hoz) bele és ezt nagyon becsülöm. Egyre jobbak a számok és egyre inkább nyílik az a bizonyos olló a GameStar és a többi online gamermédia között.

Mi volt a legrosszabb GSO-s élményed?

A rosszindulatú, printet pocskondiázó hozzászólásokat még mindig nehezen viselem, de azt hiszem ez már így is marad örökre. Nagyon nem értem továbbá azt a trendet, hogy miért veszi magának a fáradtságot valaki arra, hogy hozzászóljon egy neki nem tetsző hírhez.  Ami nem tetszik azt nem olvasom el, nekem sem jön be az összes hír, de akkor arra nem kattintok rá. Nem nagyon értem továbbá azokat, akik valósággal dicsekednek azzal, hogy hirdetésblokkolót használnak az oldalon, sőt büszkék rá. Ezzel csak az a baj, hogy az itt dolgozó kollégák pont a hirdetésekből kapnak fizetést, illetve tartják el a családjukat vagy fizetik a tanulmányaikat. Ezt a hozzáállást egy kicsit azért át kellene gondolni...

 

Melyik szerinted 2015 legrosszabb játéka?

Az a jó a főszerkesztőségben, hogy a legrosszabb játékok elkerülnek, illetve gondoskodom arról, hogy ne nálam landoljanak. 2015 nagyon húzós év volt, rengeteget dolgoztunk azon, hogy a nyomtatott magazin minden hónapban időre és magas színvonalon elkészüljön, a fennmaradó időben meg a GameStar tábor szervezése, illetve a többi gamer rendezvény kötött le. Szóval se időm, se kedvem a rossz játékokhoz.

Melyik szerinted 2015 legjobb játéka?

2015 kiemelkedően jó év volt játékok terén, számtalan maradandó alkotással gazdagodtunk. A legnagyobb élményt egyértelműen a Witcher 3 és annak kiegészítője adta, 150 órám simán benne van a játékban. Dobogós helyre került a Fallout 4, a Dying Light, a Mad Max, a Mortal Kombat X és az Arkham Knight is. Igen, jól olvastátok az Arkham Knight, amit ugyan PS4-en teszteltem, de később volt szerencsém kipróbálni PC-n is (videó is készült róla, szóval nem a levegőbe beszélek). Nekem nem volt vele semmi gondom, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egy nagyon erős PC-n teszteltem. Lehet utálni érte.

Mit vársz 2016-tól?

A kondibérlet/egészségeséletmód/mozognifogok hajcihőn már több mint két éve túl vagyok és jelentem működik a dolog, kitartás kell hozzá semmi más. Nem mondom hogy könnyű, látom Chava arcát amikor meglátja az ebédre szánt sütőtökpüré levest vagy kagylósalátát, de korelnökként bizony be kell látnom, hogy a veszélyeztetett korba léptem és szeretném látni ahogy felnőnek a gyerekeim. Ezért hajlandó vagyok tenni is, nem sajnálom esténként azt a másfél órát amit tornával töltök. Még akkor sem, ha kinevetnek érte néhányan.

2016-tól szuper játékokat, kicsit emelkedő print példányszámot és sok-sok új előfizetőt várok. Printesként nem is mondhatnék nagyon mást. Illetve fogadom, hogy lerázom magamról az alkoholkedvelés bélyegét, hiszen most sem ittam egy kortyot seasdfksopjoaoőa pfsdjsdj qwerigfvd cmaipo... ... ... ... ... ... ... 

Mivel Mocsy vélhetően a billentyűzetre dőlve elaludt, ezért a nevében is kívánunk mindenkinek olyan 2016-ot, amilyet elképzelt magának. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)