Hirdetés

Évértékelő 2016: ahogy Hunter látta

|

Hölgyeim, uraim, mémerek és pro Genjik. Hunter kolléga összefoglalója következik a 2016-os évről. Lesz benne öröm, bánat, és kicsit kevésbé nagy ígéretek, mint tavaly.

Hirdetés

Én viszonylag egy nyugodt ember vagyok, akit ritkán háborítanak fel dolgok, így azt sem különösebben jegyzem meg, ha egy év kimondottan rossz vagy jó volt-e. Ezt csak azért mondom el, hogy mindenki érezze a súlyát, amikor kijelentem, hogy ennél rosszabb évem ritkán volt.

A családi tragédiáktól a pénzügyi leégésen át a betegségekig volt minden, ami kellett, meg az is ami nem. Szerencsére azért az ablakomat verdeső trágyahullámokat a most megismert új barátok lelkesen lesimogatták, és így azért el lehetett viselni ezt a fokozottan kétségbeejtő 2016-ot is.

Mi volt a legjobb 2016-os élményed? 

Egyértelműen az, hogy megismerkedtem pár nagyon rendes arccal, akiket nem nagyon fogok tovább dicsérni mert jó eséllyel el fogják olvasni ezt a cikket, és valamennyire azért csak megpróbálnám fenntartani a menő rosszfiús imidzsemet.

Egyébként biztosan volt még izgalmasabb kalandom is ennél idén, de most hirtelen az az este ugrott be, amikor a GameStar tábor egyik éjszakáján Pokémonokat hajkurásztunk a velencei tó körül. Teljesen indokolatlan dolgok történtek, de jó is volt ez így.

Mi volt a legrosszabb 2016-os élményed?

Már az indításnál leírtam, hogy komoly veszteség volt a családban. Én nem kezelem jól az ilyen témákat, és eszem ágában sincs ilyen komorságot ültetni a kedves olvasókra. Legyen elég annyi, hogy bőven volt miért idén keseregni.

Mi volt a legrosszabb GSO-s élményed 2015-ben?

Ez nem igazából rossz élmény, csak saját magam korláta, hogy nem tudok (és valószínűleg nem is próbálok eléggé) annyit foglalkozni a GSO hasábjain esporttal, amennyit szeretnék. Annak nagyon örültem, hogy szerettétek a League of Legends világbajnokság alatt írt összefoglalóimat, és szerettem is volna tovább vinni ezt a lendületet a Magyar Elit Bajnokságra, de sajnos ott bedőlt a dolog. Annyi dolgom lett abban a néhány hétben, hogy a heti összefoglalók bánták, és még mindig kínosan érzem magam amiatt, hogy azt nem tudtam rendesen leszállítani.

Egyébként a közösség szempontjából egy kicsit nem értem, hogy mi a jó égért van mindenki teljesen kifordulva önmagából azért mert az Overwatch képregények szerint Tracernek barátnője van. Még csak nem is volt tolakodó az egész, csak csókolóztak egy panelen, azért mert Tracer egy tök jó ajándékot szerzett neki. De ettől még pont ugyanolyan bugos maradt a Roadhog hook, a lvl 20-as játékosok még mindig Genjit mainelnek, és a Mercy csak minket nem healel soha. A világ rendje még mindig áll. Amúgy azért miért nem hőbörög senki, hogy McCree-t leitta Sombra?!

Melyik szerinted 2016 legrosszabb játéka, és miért?

Én kifejezetten rossz játékként csak a Dead Age című csodát tudom kiemelni, amivel förtelmesebb borzadállyal még életemben nem találkoztam, és ez valószínűleg így is maradt volna, ha Chava nem tisztel meg engem azzal a kétes dicsőséggel, hogy rám hagyja a tesztelését.

Egyébként én nem rossz játékot, inkább rossz filmet emelnék ki, mert számomra a szórakoztatóipar egyik legnagyobb csalódását produkálta a Warcraft film. Valószínűleg minden ismerősömnek a fülén jön ki a véleményem, de Duncan Jones sikeresen meggyalázta kedvenc fantasy világomat, amit soha nem fogok megbocsájtani neki.

Melyik szerinted 2016 legjobb játéka és miért?

Ezen mondjuk sokat nem kellett gondolkoznom, mert valószínűleg az Overwatchba toltam bele idén a legtöbb játékórát (a WoW: Legionön kívül, de az magától értetődő). A Blizzard nagyon ráérzett arra, hogy a játékosoknak érdekes karakterekre, és újszerű játékmechanikákra van szüksége a sokéves LoLozás után. Valószínűleg nem fogja letarolni az esport jelenlegi királyát a trónról, de végre egy igazi alternatívát nyújtott a kompetitív játékosoknak.

Mi volt szerinted 2016 legnagyobb pozitív meglepetése?

Számomra abszolút a Star Wars - The Old Republic: Knights of the Eternal Throne volt az, ami olyan jól sikerült, hogy el sem hittem. Rólam tudni kell, hogy hatalmas SWTOR rajongó voltam és vagyok, de ettől függetlenül nem különösebben izgatott a legfrissebb kiegészítő egészen addig, amíg a Rogue One-tól belendülve fel nem telepítettem a klienst és ki nem próbáltam az újításokat.

Megint sikerült több mint száz órát belepakolnom a játékba arcpirítóan rövid idő alatt, és ez nagyrészt azért történt mert a BioWare nagyon jól ráérzett, hogy hogyan kell lezárni a tavaly indult sztorit, és úgy átalakítani az end-gamet, hogy az tartósan szórakoztató legyen.

Nem játék szempontból az én pici streamem okozott még meglepetéseket, mert elképesztő mennyiségű szeretetet kapott az elmúlt hetekben. Meg amúgy az is nagyon meglepett, hogy lett három kiscicám csak úgy a semmiből. Ez egy nagyon hosszú történet.

Mit gondolsz, milyen meglepetések várhatóak jövőre?

Én valahol hiszek abban, hogy az az össznépi gyalázás, amit a közösség és a sajtó lenyomott a No Man's Skyról feldühítette annyira a csapatot, hogy elkezdjenek brutális tartalmakat kinyomni. Szerintem jövő ilyenkorra már egy nagyon komplex és komoly címmé válik majd a No Man's Sky, amit érdemes lesz majd újra letölteni.

Arra is számítok, hogy a League of Legends és a CS:GO mellett be fog villanni egy nevető harmadik is a legnézettebb esport játékok közé. Lehet, hogy az Overwatch lesz az, lehet hogy nem, de kellene már valami, ami tartósan leköti a nagyközönséget. Én látok nagy potenciált a Blizzard lövöldéjében is, de nem lennék meglepve, ha hirtelen a semmiből robbanna be az új titán.

Ha van, akkor ki a kedvenc kommentelőd a GSO-n?

Tavaly nagy elánnal kijelentettem, hogy "én márpedig nevezek meg embereket" és neveztem is meg embereket, csak most eljutottam oda, hogy most meg nem tudok. Nem volt akkora változás idén a GSO törzsbrigádjában, így csak annyit mondok, hogy mindenkit imádok. (Tudom, ez volt a könnyű út, de már fáj a csuklóm a gépeléstől >.> .)

Mit vársz 2017-től?

Ha már nem 2016-nak fogják hívni, ott már jók leszünk. Egyébként el bírnék viselni most egy évet mindenféle katasztrófa nélkül. Mondjuk ez egyre kevésbé tűnik valószínűleg, főleg, hogy az első autóvezető órám egyre közelebb kerül. Mert most már tényleg meg fogok tanulni vezetni, csak az nem biztos, hogy jó lesz az bárkinek.

Van-e újévi fogadalmad?

Nagyjából minden évben leírtam, hogy jobb újságíró is akarok lenni, de mivel sosem sikerül, így fogadok mást. Jövőre jobban ráfekszek az esportra és tanulni fogok a téma nagyjaitól. És jobban betartom majd a diétás étrendemet. És szivárványokra fogok masnit kötni napkeltekor. Ezeket merem így bevállalni lelkifurdalás nélkül.

Mindenkinek boldog karácsonyt, kellemes ünnepeket és rengeteg OW legendaryt az új évre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)