Hirdetés

Évértékelő 2016: ahogy TÁ látta

|

A GameStar Online-on minden nap találkozhattok TÁ híreivel, de idén ő is velünk tartott Kölnbe. És élvezte.

Hirdetés

Úgy indultam neki ennek az évértékelőnek, hogy igyekszem visszafogni az ünnepélyes ömlengést és a kliséket, de ezt a szabályt már most fel kell rúgnom. Ugyanis 2016 baromi gyorsan eltelt, köszönhetően annak, hogy szinte folyamatosan rendkívül elfoglalt voltam. Így talán az én személyes buborékomban kevésbé érződött, hogy országos és világszinten micsoda érzelmi hullámvasút volt az utóbbi tizenkét hónap, de ezúttal talán én jártam jobban ezzel.

Mi volt a legjobb 2016-os élményed?

Idén tavasszal tettem egy egyhetes kiruccanást Hollandiába, amin így utólag kicsit meglepődtem, mennyire jól sikerült. Én eléggé hajlamos vagyok néhány nap alatt megunni egy-egy úti célomat, de ezúttal erről szó sem lehetett, úgyhogy abszolút ez volt az év egyik csúcspontja.

Mi volt a legrosszabb 2016-es élményed?

Annak ellenére, hogy konkrétan kimondva ezzel az elvárással/tervvel vágtam neki 2016-nak, nem futottam le a félmaratont. Nyilván nem segített, hogy az egyik rendszeres futásom után elképesztően pocsék állapotba került a térdem, ami egy pillanat alatt parkolópályára tette az edzéseimet hosszú hónapokra, de sajnos a saját lustaságom és a rendszertelenség is komoly tényező volt ebben. Aki közületek már nem diák és nincs rákényszerítve/nem áll rendelkezésére a rendszeres mozgás lehetősége, az valószínűleg átérzi a helyzet nehézségét. Nem mondom, hogy ez jövőre egy csapásra meg fog változni, de az biztos, hogy valamit kezdenem kell a dologgal.

Mi volt a legjobb GSO-s élményed 2016-ban?

Idén az a megtiszteltetés ért, hogy a GS-csapat részeként ellátogathattam Kölnbe és belevethettem magam a gamescom forgatagába, ami elképesztő élmény volt. Az olyan alkalmakkor, mint például amikor az Elite: Dangerous kapcsán a Frontier munkatársaival egy asztalhoz ülhettem, vagy a Heroes of the Storm fejlesztőitől kérdezhettem, lenyűgöző volt hallgatni, amikor a valódi profik igazi szenvedéllyel mesélnek a munkájukról. Ez a fajta tudósítás pedig tényleg az a típusú meló, aminek kis csillogó szemű kölyökként elképzeltem a játékújságírás legjobb részeit, szóval tényleg az év egyik csúcspontja volt a kiállítás.

Hegyeshalomnál dekkolunk, izgi! #gamescom

GameStar Hungary (@gamestarhu) által közzétett fénykép,

Mi volt a legrosszabb GSO-s élményed 2016-ban?

Oké, ez elképesztően klisésnek fog hangzani és valószínűleg ezt még párszor el fogjuk mondani a napokban, mint egy rossz lemezjátszó, de atyaég, srácok, néha lesül az arcom, hogy mennyire hiányzik belőlünk az empátia (és igen, többes szám első személy, mert sajnos olykor én is beleesem ebbe a csapdába). És itt nem csak arról van szó, hogy az identitásunkban tőlünk alapvetően különböző emberek számára fontos dolgokat sem tudjuk elfogadni, hanem sokszor azt sem tudjuk kulturáltan elviselni, hogy valami, ami minket annyira nem hoz lázba, sikeres. Nyilván nem mindannyian csináltuk ezt itt a GSO-n és nem minden témánál, de még így is túl sokszor fordult elő ahhoz, hogy szó nélkül elmehessek mellette.

Melyik szerinted 2016 legrosszabb játéka, és miért?

Ebben az évben is megfordult néhány középszerű, sőt, némi rosszindulattal kifejezetten pocsék játék is a kezeim között, de ezekről valójában nem is igazán érdemes beszélnünk. Szeretném ehelyett inkább kiemelni 2016 egyik igazán fájó veszteségét, a Battlebornt, amiről néhány héttel a megjelenése után már az sem beszélt a szerkesztőségben, akit a béta alatt egészen felvillanyozott a hero shooter, mely talán a legtöbbet emelte át a MOBA műfajból. De igazából ezen sem érdemes sokat búsulni, hiszen újjáéledt a Gigantic, ami már most elég királynak tűnik.

Ilyenek a #Battleborn kártyacsomagokban lévő lapok. Tisztára mint a kosaras kártyák anno, nagyon menő!

GameStar Hungary (@gamestarhu) által közzétett fénykép,

Melyik szerinted 2016 legjobb játéka, és miért?

Nem tudom ezt a címet nem az Overwatchnak adni. Hosszú hónapokkal a megjelenés után is napi rendszerességgel logolok be néhány körre és azt hiszem, még egy olyan meccset sem játszottam le, amit konkrétan untam volna. Ráadásul az apró változtatásoknak és újdonságoknak hála folyamatosan képes megújulni a játék, ami látszólag jövőre sem lesz máshogy.

Mi volt szerinted 2016 legnagyobb pozitív meglepetése?

Idén AAA és indie fronton is akadtak meglepetések, például a Rainbow Six Siege, ami kicsit langyos rajt után kapott új erőre idén, vagy az Overcooked, aminek az alapkoncepciója a mai napig annyira élvezetes, mint amennyire egyszerű. De a Duelyst sem maradhat le a listáról, ami a Hearthstone-ból való tavalyi távozásom után megint hasonló lelkesedéssel vett rá a kártyázásra.

Mit gondolsz, milyen meglepetések várhatóak jövőre?

Persze a meglepetések azért meglepetések, mert nem tudjuk őket megjósolni, szóval valószínűleg veletek együtt keresem majd én is az állam a padlón valamikor a jövő év folyamán. Ezzel együtt én úgy érzem, hogy ismét megindult valami a sok évig kicsit egysíkú AAA FPS-ek közegében, ráadásul több különböző koncepció mentén is sikerjátékok jöttek ki az elmúlt években. Ez persze lehet, hogy pont azt jelenti, hogy 2017-re kicsit leülnek a dolgok, de én azért reménykedem valami újdonságban.

Másfelől a Nintendo Switch körül még mindig elég sok a kérdőjel, ennek kapcsán pedig van egy olyan megérzésem, hogy a Nintendo egyik (vagy több) bejelentése még nagyot fog szólni. Hogy ennek kapcsán óriási sorok kígyóznak majd a konzol megjelenési napján, vagy testületileg mindenki elhagyja a hype-hajó fedélzetét, az még kérdéses, de pont ettől izgalmas a készülő konzol.

Ha van, akkor ki/kik a kedvenc kommentelő(i)d a GSO-n?

Mindenki leírta már, hogy az átgondolt kommentek szerzőit kollektíve imádjuk, úgyhogy én most azokat az arcokat emelném ki, akiket tényleg olyan gyakran látni a kommentek között, hogy még az én pocsék névmemóriámmal is sikerült megjegyeznem őket. Úgyhogy virtuális pacsi például Player_901-nek, Elijah Gregorynak, GhostmanRebornnak, Enrico Palazzónak, TRC-nek, Attila Racznak, Guts1983-nak meg a többieknek, akikkel nap mint nap összefutunk.

Mit vársz 2017-től?

Konkrét (hosszútávú) tervem egyelőre nincs, de szeretnék jövőre minél több területen fejlődni - legyen szó akár munkáról, akár személyes dolgaimról - és mondjuk az sem lenne teljesen rossz, ha pár idén elmaradt dolgot sikerülne bepótolnom. Aztán majd meglátjuk. Ja meg minél több macskás képet kell lőnöm, mert az mindig jó.

Van-e újévi fogadalmad?

Az a baj, hogy túl jó vagyok önmagam meggyőzésében, hogy miért nem baj, ha elhalasztom, vagy feladom egy ilyen fogadalomszerű célkitűzés teljesítését. Úgyhogy szokás szerint idén sem fogadkozom, így az egy év múlva esedékes kínos számonkérést is megspóroltam magamnak már most.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)