Hirdetés

Az életmentő WoW és a 20 éves Duke Nukem - mi történt a héten?

|

Becsszó, hogy ezen a héten nem szentelünk egy teljes bekezdést annak, hogy újabb Star Wars hírekkel fárasszunk titeket. Oké, lehet, hogy hazudtunk, de a címből legalább kimaradt.

Hirdetés

Húha, nem is tudtam hirtelen eldönteni, hogy milyen irányból menjünk neki ennek a hétnek, mert annyi mindenről volt szó. Persze HP megint lusta volt írni, szóval rám maradt a becses feladat, hogy azért valahogy egy cikkbe tömörítsek néhány fontos hírt a hétről.

Amikor legutóbb összefoglalót írtam, akkor január első hete volt és a világon semmi nem akart történni, ezzel szemben az elmúlt hét napban elég sok dolog felbukkant, arról már nem is beszélve, hogy mekkorát partiztunk. Igen, GameNight volt, amely új helyszínen csekkolt be, nézzétek meg az eheti Hype videót erről:

Egyébként nagyon jó volt a GameNight, de erről amúgy is lesz majd hamarosan cikk, meg kép, meg videó, és bábelőadás, esetleg árnyjáték. Szóval most vissza a GSO felhozatalához. Az első dolog ami eszembe jut, az valószínűleg az egyik legérdekesebb témánk a héten, hiszen a napokban arról vitatkoztunk, hogy mennyire van rendben az, hogy a kalózok ugyanazokból a reklámokból élnek meg, mint amelyekből a legális kontent gyártók is. Sajnos ebből is inkább a "miért van sok reklám a GSO-n" fórum lett, pedig a egészen más volt itt a lényeg, láthatóan érdemes erről még beszélni majd, tiszteletben tartva egyébként sokatok észrevételeit, de mégis az elvekről vitatkozva tovább. Na de nem sokkal ezután megjelent egy videó a Dead or Alive Xtreme 3-ból, aztán megláttam ezt a golfos játékot, és akkor már minden mindegy lett. Hagyjuk is.

És akkor íme a Star Wars hírek erről a hétről

Sajnálom, nem volt más választásom. Esküszöm, valamelyik nap már tényleg megnézem a filmet. Viszont míg sokan még a hetedik részen rágódunk (ami hamarosan blu-rayen is elérhető lesz), addig a Disney már elkezdett gyártani egy tucat másik Star Wars mozit. Ezek közül a Star Wars IX rendezője már azt is kitalálta, hogy milyen technikával szeretné leforgatni a filmjét, de ami még érdekesebb, hogy mindezt az űrben szeretné végrehajtani, és persze Boba Fett is kapott egy kis hypeot, hogy ne unatkozzunk. Játékok terén is volt egy kis mozgolódás, itt van pl. ez a nagyon menő Star Warsos LEGO, a Republic Commando lehetséges utódja pedig konkrétan könnyeket csal a szemünkbe. Ahogy a Battlefront hülyén megmagyarázott hiányosságai meg néha dühöt szívünkbe.

Régen minden jobb volt

Nem csak a Star Wars juttatott eszünkbe kedves emlékeket, több dolog miatt is jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra ezen a héten (mármint nem arra, amelyik a Nyugatiról szokott menni). Ezen a héten volt a Király, Duke Nukem huszadik születésnapja, amelynek alkalmából TÁ fel is elevenítette a Duke Nukem 3D-vel kapcsolatos emlékeit, én pedig ugyanebben a rovatban az első Silent Hillről írtam össze, hogy szerintem miért is olyan szenzációs. Csirke is emlékezett erre-arra, többek között olyan dolgokra is, amelyek megjelenésekor ő még nem is élt, de ez részletkérdés. Nem számoltam utána, de mikor ment a Metal Gear Solid sorozat a tévében, akkor már ő is biztosan köztünk volt.

Más világok

Közben itt a tudomásomra jutott, hogy más filmek is vannak a Star Warson kívül. Ott van pl. a Warcraft film, ami nem csak a hatalmas hype miatt jelentős, hanem azért is, mert az egyik szereplő konkrétan az életét köszönheti a játéknak. Emellett folytatódnak a képregényes adaptációk is, elkészült a Wolverine 3 forgatókönyve, a karakter pedig talán a nemsokára megjelenő Deadpoolban is beköszönhet. Valamiért egy Angry Birds trailer is megjelent, viszont sokkal érdekesebb, hogy elkezdődött a Szárnyas Fejvadász 2 forgatása. Na, erre kíváncsi leszek.

Amúgy videojátékokról is írtunk

A sok filmes őrület közepette azért videojátékokról is volt szó, ráadásul nem is kevésről. Egy szívszorító trailer kíséretében jelent meg a This War Of Mine: The Little Ones, folytatást kap a díjnyertes Her Story, kiadóra talált a csodálatos Way to the Woods, valamint bejelentették a kultikus státuszban lévő Hard Reset újabb kiadását. Aztán kiderült, hogy a Volition pincéjében porosodott az elkaszált PSP-s Saints Row játék, amit azóta bárki letölthet. Szerencsére a Beyond Good and Evil 2 nem járt ennyire pórul, főleg azért, mert Michel Ancel egy szent. Sajnos egy szomorú búcsú is történt a héten, ugyanis az internet egyik legnépszerűbb (és egyik legjobb) videojátékos műsorvezetője, a betegségével küzdő TotalBiscuit úgy döntött, hogy távozik a YouTube-ról. Kitartást és erőt kívánunk neki.

Mi sem lustálkodással töltöttük a hetet, kipróbáltuk a Far Cry Primalt, aztán elkezdtük játszani a Rise of the Tomb Raiderrel, és persze a hétvégi The Divison béta sem maradhatott ki. No meg elhagytuk a fotel kényelmét, hogy egy kicsit kimozduljunk a lakásból (ezt fokozottan ajánljuk nektek is) és egy hatalmasat partiztunk a legutóbbi GameNighton, ha nem voltatok ott, remélhetőleg a következőn összefutunk majd, a PlayIT-ről már nem is beszélve, ráadásul az utóbbira már az új pólókkal is rákészülhettek.

Remélem nem hagytam ki semmi fontosat, őszintén szólva már így is egy kicsit hosszúra nyúlt ez a visszatekintő, de így is tartok tőle, hogy talán valamit kihagytam. Köszönjük, hogy ezen a héten is velünk tartottatok, a jövőhéten is rendíthetetlenül fogjuk az arcotokba hajítani a kontentet, ahogy most az ivós játék szlogenjét: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)