Hirdetés

Hibák sora miatt lett egy indie játék egyszerre népszerű és gyűlölt

|

Egyetlen játékos helyett hirtelen 180 000 lett, és mindez azért, mert az egyik fejlesztő rossz gombot nyomott meg.

Hirdetés

Az Evolvation egy űrlövölde, amit két fejlesztő két év alatt rakott össze és adott ki még 2017. februárjában. A hét elején az átlagos játékosszám nem lépte át az 1-et, de ma már 53 000 körül jár.

Hirdetés

Az egész azzal kezdődött, hogy a HyperReuts (a kis fejlesztőcsapat) a SteamGiftsen elosztogatott 10000 Evolvation kulcsot a 2.0-s frissítés promóciós kampányának részeként. A fejlesztők később észrevették, hogy - nem nagyon meglepő módon - többen nem beváltották, hanem árulták a kulcsokat. Ezt nyilván nem nézték jó szemmel,  és a helyzetet a még be nem váltott kulcsok letiltásával próbálták kezelni. Csak épp sikerült szépen letiltani az összeset, nem csak a most kiadottakat, és a közösség ennek érthető okokból nem örült:

A játék oldalát elözönlötték a negatív értékelések. A HyperReuts a Steamhez fordult, de a platform vezetői elutasítottak minden segítségkérést.

"Miközben mi segítséget vártunk, a cég lassan romba dőlt a rengeteg gyűlölködő komment és negatív értékelés miatt, amit mind egy elvétett gombnyomás okozott."

- írta Eric Ruts, a csapat egyik tagja.

Idővel aztán mégis aktivizálta magát a platform üzemeltetője. Azt nem tudták megoldani, hogy visszakapják a játékot, akik elvesztették, de igyekeztek kitalálni valami más megoldást. A legjobb lehetőségnek a free-to-playre váltás tűnt. Az internet természetesen imádja az ingyen dolgokat, így aztán hirtelen 180000 játékos akart bejelentkezni a szerverekre, melyek erre egyáltalán nem álltak készen.

"A szervereink nem arra készültek, hogy 180 000 ember lépjen be rájuk, így természetesen túltöltődtek. Fejleszteni fogjuk a rendszert, de ez nem pár órás meló lesz. Reméljük, hogy 24 órán belül megoldódik a dolog."

Azóta sokan feladták a próbálkozást a játékkal, ami valószínűleg jobb is a HyperReutsnak, akik nem tudnak jelenleg komoly mennyiségű pénzt áldozni a fejlesztésre. Mivel se DLC-t, se mikrotranzakciós lehetőségeket nem kínálnak, így csak az eladásokból lehetett volna bevételük, de így ez a lehetőség is úszott.

Nyilván a hirtelen jött játékosbázis megnyithat lehetőségeket, de a HyperReuts most leginkább azzal lesz elfoglalva, hogy poroltózza a lángoló szerverparkot. Aztán meglátjuk, hogy a jövőben tudnak-e bármit kezdeni a véletlenből jött sikerrel.

Az Evolvation egyébként még mindig ingyenes, így ti is felkaphatjátok. Ha úgy érzitek, PayPal-en keresztül tudjátok támogatni a srácokat, hogy az Evolvationből később még valami nagy lehessen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)