Hirdetés

Evolve - hiába lett free-to-play, megbukott

|

A Turtle Rock Studios bejelentette, nem támogatja tovább az Evolve-ot, és valószínű, hogy konzolokra sem jön az ingyenes változat.

Hirdetés

Pedig milyen ígéretes volt... Júliusban váltott free-to-play modellre az egyébként korábban teljes árú játékként megjelent Evolve, és hatalmas érdeklődés övezte. Aztán ahogy az lenni szokott, ez kezdett alábbhagyni, hónapról hónapra egyre több játékos pártolt el, a SteamCharts adatai alapján míg júliusban, a csúcson 51 ezren játszottak vele, és 15000 fölött volt az átlag játékosszám, addig az elmúlt 30 napban 3509 lett a maximum, és 1658,9 az átlag.

Ezért annyira nem okoz nagy meglepetést a Turtle Rock bejelentése, miszerint mostantól nem támogatják, nem frissítik a játékot. Egy darabig még futni fog, játszható lesz, sőt, a konzolos változat ötletét sem vetették el, de a free-to-play változat addig nem jelenik meg PS4-re és Xbox One-ra, amíg PC-n nem sikerül egy számottevő játékosbázist kialakítania. Mivel a jogok a 2K-nél vannak, a kiadó megteheti, hogy más csapatra bízza a projektet.

A Turtle Rock persze nem szűnik meg, jelenleg is sok más projekten dolgoznak. Elég jó lenne, ha ezek egyike a Left 4 Dead sorozat következő része volna, de ez inkább a Valve-en múlik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)