Hirdetés

Extra hűtéssel jönnek az új MSI Radeon 4870-esek

|

A gyártó 90 milliméteres hűtőventilátorral látta el az új felső kategóriás videokártyáit.

Hirdetés

A híres tajvani vállalat két újabb Radeon 4870-es VGA-t dob piacra, amelyek legfőbb ismertetőjele az egyénileg tervezett, 90 mm-es ventilátorral ellátott hűtési megoldás.

msi-radeon-4870-1.jpg
 

A nagy átmérőjű szellőztető egység előnye, hogy egy átlagos méretűhöz hasonlítva jelentősen hatékonyabban képes segíteni a hűtőbordák hőleadását. Ráadásul jóval alacsonyabb fordulatszámon működik, amelyből következik, hogy kevésbé zajos a társainál. Az MSI által kiadott közlemény szerint a ventilátor nagyjából 2800-as fordulatszámon pörög, amely megközelítőleg 1000 fordulattal alacsonyabb az átlagnál, viszont mindezek mellett 60 százalékkal több levegőt mozgat meg. Ezen kívül a kártyák kaptak még egy extra hűtőbordát is, közvetlenül a tápcsatlakozók mellett.

msi-radeon-4870-2.jpg
 

A VGA-k GDDR5 memóriával lettek felszerelve, a kettő modell közti egyetlen különbség a mennyiségben nyilvánul meg: a kisebbik testvér 512 megabájt, míg a nagyobbik 1 gigabájt memóriával gazdálkodik.

A kártya minden tekintetben az ATI ajánlását követi, a VPU 700, míg a memória 3600 megahertzes órajelen működik. A kivezetések tekintetében is univerzálisak a VGA-ak: HDMI, D-Sub és DVI-csatlakozó is került a NYÁK-ra. Külön említést tesznek még a kondenzátorokra, amelyek extra-hosszú élettartammal rendelkeznek: a példájukkal élve ha egy játékos minden nap 8 órát játszik, akkor is 10 évig biztosan működőképesek lesznek - már amennyiben 105 Celsius-fok alatt marad a hőmérsékletük :-).

msi-radeon-4870-3.jpg

Ezen kívül támogatják a CrossfireX technológiát, DirectX 10.1 kompatibilisek és természetesen képesek hardveresen dekódolni a Blu-Ray adathordozón szállított filmeket.

A piacon való megjelenésről és árról nem kaptunk tájékoztatást, de feltételezhetően nem kell sokat aludni már, ha valakinek feltett szándéka beruházni valamelyikbe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)