Hirdetés

Extra infókkal jött a Baldur's Gate 3 Early Access gépigénye

|

Az élő adás után a fejlesztők megosztották a hardverkövetelményeket, és egy FAQ-t, ami kifejezetten érdekes infókat tartalmaz.

Hirdetés

A Baldur's Gate III joggal tűnhet a D&D-rajongók digitális álmának: a játéksorozat következő része nem csak feltámaszt egy klasszikus sorozatot, de kezünkbe adja a TTRPG eddigi legnépszerűbb szabályrendszerét is videojátékos formában. A tegnapi élő adásból már azt is tudjuk mikor: már csak szeptember végéig kell várnunk az első kalandokig.

Hirdetés

Persze ahhoz, hogy nyakunkba vehessük a Bag of Holdingot, és útnak indulhasson a Sword Coaston először egy daliásabb gépre is szükségünk lesz. A hardverkövetelmény minimum része egyik modern PC-t sem fogja megijeszteni, ráadásul mivel Early Access kiadásról van szó, így ez még bőven változhat a jövőben.

Baldur's Gate III - Early Access gépigény

Baldur's Gate III - Early Access minimum gépigény

OS: Windows 10 64-bit
CPU: Intel i5-4690 / AMD FX 4350
Memória: 8GB RAM
Videokártya: Nvidia GTX 780 / AMD Radeon R9 280X
DirectX: 11
Szabad hely: 70 GB

Baldur's Gate III - Early Access ajánlott gépigény

OS: Windows 10 64-bit
CPU: Intel i7 4770k / AMD Ryzen 5 1500X
Memória: 16GB RAM
Videokártya Nvidia GTX 1060 6GB / AMD RX580
DirectX: 11
Szabad hely: 70GB

A vonatkozó Steam aloldalra egy FAQ szekció is felkerült. Ebből kiderült, hogy a fejlesztők legalább egyéves Early Access fázissal számolnak, ami persze nincs kőbe vésve (nyilván a mostani járványügyi helyzet mellett megjósolhatatlan, hogy egy fejlesztés meddig fog tartani).

A tartalmat tekintve megtudtuk, hogy a sztori első felvonását játszhatjuk végig, ami mintegy 25 órányi játékidőt jelent. A karakteralkotásnál 6 kaszthoz férhetünk hozzá, 5 (egyelőre nem játszható) társat toborozhatunk, és kipróbálhatjuk a legfőbb játékfunkciók nagy részét. Persze minden lehetőség bővülni fog, ahogy a Larian halad majd előre a fejlesztéssel.

A Baldur's Gate 3 korai hozzáférésű kiadása PC-re és Google Stadiára 2020. szeptember 30-án érkezik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)