Hirdetés

Ez a cím lett az év játéka az idei Gayming Awards díjátadón

|

A gálán kiosztott díjak az elnyomott kisebbséget láthatóvá tévő, illetve az elfogadást, befogadást hirdető címeket, szakembereket ismerték el.

Hirdetés

A New York-i Industry Bar szolgált a Gayming Awards 2023 helyszínéül. A gálán olyan címeket, játékfejlesztőket és cégeket díjaztak, akik képesek megmutatni, hogy a globális játékipar milyen sokszínű.

A díjakat összesen 10 kategóriában osztották ki, köztük a legjobb videojátékoknak, társasjátékoknak, képregényeknek szóló elismerésekkel, de díjazták a legjobb LMBTQ+ és indie címeket, a legjobb LMBTQ+ karaktereket, streamereket, illetve a diverzitásra leginkább odafigyelő cégeket is.

Hirdetés

Az idei év játékának járó elismerést a Devolver Digital és a Massive Monster közös alkotása, a Cult of the Lamb vihette haza. A Gayming Magazine olvasói különdíját pedig az Annapurna Interative és a BlueTwelve Studio cyberpunk hangulatú cicaszimulátora, a Stray kapta meg. Megválasztották az év Gayming Iconját is, ezt az elismerést Ashly Burch vihette haza, aki számos LMBTQ+ karakternek kölcsönözte a hangját.

Az év legjobb LMBTQ+ Indie játéka a Studio Drydock által fejlesztett Wylde Flowers lett, a leghitelesebb ábrázolás díját pedig a Northway Games és a Finji koprodukciója, az I Was a Teenage Exocolonist nyerte el.

Az év legjobb LMBTQ+ karaktere Lor lett a New Tales from the Borderlandsből, az év LMBTQ+ társasjátéka pedig a Jack Dixon által fejlesztett Adventuring with Pride - A Queero's Journey.

A sokszínűségért a GLITCH tette a legtöbbet az iparágban, míg az év LMBTQ+ képregényes pillanatát az A Wave Blue World kiadványa, a Joe Glass és Matt Miner által szerkesztett Young Men in Love érdemelte ki. Az esportok világából pedig az XSET vihette el a nekik járó elismerést.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az LMBTQ+ streamerek két kategóriában is indulhattak: az év streamere DragTrashly lett, míg a Rising Star, azaz feltörekvő sztárok kategóriáját a BetweenTwoGays (Jayce & Ryan) csapata nyerte meg.

A Gayming Awards jövőre is visszatér, a nevezéseket idén október végéig lehet leadni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)