Hirdetés

Ez a fejlesztőcsapat arra kér minket, hogy torrentezzük le a játékát

|

Jogi problémák és technikai nehézségek miatt csak így lehet eljuttatni a közönséghez.

Hirdetés

A GameStarnál egyikünk sem az a "bezzeg régen jobb volt"-ozós fajta, ám tény, hogy a kilencvenes években és még egy ideig az ezredforduló után is viszonylag könnyű volt egy már megjelent, vagy megjelenés előtt álló játékből demót találni. Aztán a játszható próbaverziókat egyre inkább hanyagolni kezdte az ipar, elsősorban a költségekre és az elkészítésükhöz szükséges időre hivatkozva, ám most újra feléledőben van ez a gyakorlat.

Abban, hogy ismét készülnek demók - noha még mindig sokkal kevesebb játékot zsűrizhetünk le ily módon, mint szeretnénk - nagy szerepet játszanak a Steam Next Festhez hasonló kezdeményezések.

Hirdetés

Idén februárban, a Valve eseményének egyik legsikeresebb résztvevője a Dark and Darker című fantasy akciójáték volt, amelyben egyedül vagy társakkal vadászhatunk kincsekre kazamaták mélyén, miközben szörnyekkel hadakozunk, aztán persze a zsákmánnyal meg is kell pucolnunk. A Steam Next Fest során megesett, hogy egyszerre több mint 100 ezren tettek így, azaz úgy tűnt, hogy az Ironmace Games alkotása szép jövő elé néz.

Ebbe rondított bele egy rendőri rajtaütésig is házkutatásig fajuló jogvita, mely szerint a fejlesztők olyan anyagokat használtak fel, amelyeket még a Nexonnál töltött idejük alatt alkottak. Hiába tagadták a vádat, a kiadó kérésére a Valve eltávolította a Steamről a Dark and Darkert. Minderre épp azelőtt került sor, hogy megkezdődött volna az ötödik, utolsó playtest, amit követően már Early Accessben elérhető lett volna a játék.

A csapat ennek ellenére sem hátrált meg, egyfelől ígéret tett arra a közösségnek, hogy a jogászai segítségével rendezni fogja a Nexonnal fennálló vitát, másrészt pedig a játék Discord csatornáján bejelentették, hogy mivel pillanatnyilag nem tudják máshogy eljuttatni a klienst az érdeklődőkhöz, jobb híján torrentezésre buzdítják őket. Ehhez a Twitteren megadtak egy linket, és egyúttal mindenkit figyelmeztettek, hogy ne próbálják más forrásból beszerezni a klienst, mert azok biztonságáért nem tudnak garanciát vállalni.

Az is kiderült továbbá, hogy amíg nem sikerül minden fél számára megnyugtatóan lezárni az ügyet, addig a patcheket is ilyen formában fogják kiadni. A playtest ma indul és 19-éig tart.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)