Hirdetés

Ez a szerelem - top 5 videojátékos románc

|

Kevés játék épül kizárólagosan vagy túlnyomó részt egy szerelmi szálra, viszont jóval több olyan van, amiben nem a romantikázás a lényeg, de a bennük lévő párkapcsolatok mély nyomot hagytak a játékosokban. Íme öt minden idők legjobb videojátékos románcai közül.

Hirdetés

Ha valamiért elfeledkeztetek volna róla, vagy csak szimplán elkerülte a figyelmeteket, talán még nem késő szólni, hogy Valentin-nap van, a szerelmesek ünnepe, amikor mindenkinek egy kicsit jobban kell éreztetnie párjával, mennyire boldog, hogy egymásra találtak. Aki jelenleg épp szingliként tölti mindennapjait, annak pedig tökéletes alkalom ez minden kényszeredett csöpögés figyelmen kívül hagyására, és mint mindig, arra, hogy elmerüljön valami izgalmas játékban. Talán nem is gondolnátok, de a Gears of War, Uncharted vagy Red Dead Redemption játékokban akármennyire is a lövöldözés a lényeg, a szerelem is fontos szerepet kap. Most jöjjön a kicsit SPOILERES szubjektív listánk arról, nekünk mely szerelmi szálak maradtak a legemlékzetesebbek.

Nathan és Elena (Uncharted)

Nathan egy kalandor, Elena pedig egy tényfeltáró újságíró. Mindketten viszonylag elfoglaltak, egyikük számára sem prioritás a párkapcsolat, karrierjüknek élnek (már amennyire az, amit Nathan csinál, nevezhető karriernek). A kapcsolatuk sem úgy indul, hogy megbeszélnek egy randiidőpontot egy netes társkeresőn, de az aranyos beszólogatások végül egy kapcsolatba fordulnak át, ami bár néha törékenynek tűnhet, végül bebizonyosodik, hogy kettejüket egymásnak teremtette a sors. Mint maga a három játék, ez a szál is tökéletesen lett megírva; ezúton is köszönjük a Naughty Dognak az élményt, és reméljük, az Uncharted 4: A Thief's Enddel is folytatódik a két fiatal története.

 

Dom és Maria Santiago (Gears of War)

A Gears of War játékok játékidejének túlnyomó többségében Sáskákat írtunk változatos módokon, de amikor épp marad egy kis idő pihenni, a sztori nagyon el tud mélyülni. Bár Anya és Marcus részben különleges kapcsolatát is felírhatnánk a listára, sokkal hangsúlyosabb volt Dom elkeseredett keresése egykori felesége, Maria után, és az a pillanat, amikor végül rátalál, és kiderül, hogy mégsem halott... nos, akármennyire is úgy hangzik, nem a legvidámabb pillanat a játéktörténelemben. Az egész, három játékon átívelő fonalat jól építették fel, és a harmadik rész egyik kulcsjelenetében nem szomorúságot éreztünk, hanem azt, hogy minden a helyére került, és minden így jó. Nem muszáj minden jó szerelmi történetnek happy enddel végződnie.

 

John és Abigail Marston (Red Dead Redemption)

John egy talpig úriember, aki annak ellenére, hogy a vadnyugat szinte minden városában szajhák kínálják fel magukat neki, ő mindig képes nemet mondani. Az már részletkérdés, hogy felesége, Abigail is az ősi mesterséggel kereste kenyerét, de talán pont azért, hogy sem John, sem Abigail múltját nem illik igazán bele egy jó önéletrajzba, végül tökéletes párt alkottak mindvégig. Nehéz idők jöttek-mentek, de ők kitartottak egymás mellett, és felneveltek egy fiút, aki később befejezheti, amit az apja elkezdett. Érdekes egyébként, hogy mennyi párhuzamot lehet vonni köztük és a Grand Theft Auto V Michael-Amanda párosa között – a számottevő különbség viszont annyi, hogy ők zsigerből gyűlölik egymást, és mindkét gyermekük a társadalom selejtje.

 

Guybrush és Elaine (Monkey Island)

Míg általában a kapcsolatokat a játékokban, filmekben úgy ábrázolják, hogy a férfi a domináns, amikor Elaine és Guybrush először találkoznak, a lány már sokkal előrébb tart, mint a kalózélet felé vágyakozó fiú. Itt most eleinte Elaine a szőke herceg, és Guybrush a hercegnő, de miután LeChuck folyton elrabolja a lányt, végül mégis Guybrush-ból lesz a klasszikus értelemben vett hős lovag – még ha Elaine nem is igényli a megmentést. Az ő történetük kivételesen happy enddel zárul.

 

Octodad és Scarlet (Octodad: Dadliest Catch)

Az Octodad egy különleges eset: a játék annak ellenére, hogy a felszínen egy újabb rendhagyó szimulátor, valójában nagyon mély mondanivalóval bír. Octodad emberek közt álruhában élő polip mivolta elnyomott félelmeink, elrejtett hiányosságaink szimbóluma, de (az egyébként irónikusan épp nyomozó riporterként dolgozó) Scarlet (és a család többi tagja) akkor is vele marad, amikor az álca lehullik.

 

Említhetnénk még Jackie-t és Jennyt a Darknessből, Shepardöt és szinte mindenkit a Mass Effectből, Wandert és Monót a Shadow of the Colossusból, vagy megannyi mást; a játékvilág tele van fantasztikus párokkal. Mondjátok el, nektek kik a kedvenceitek, és hogy szerintetek Gordon Freeman és Alyx között van-e, vagy lehet-e valaha bármi, vagy csak Eli húzza őket folyton.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)