Hirdetés

Ez az AR horrorjáték talán már túlságosan is para lesz

|

A Night Terror egy kiterjesztett valóságot használó horrorjáték, ami a saját lakásodban játszódik. Ez már talán a "nope" kategória.

Hirdetés

A virtuális valóság elterjedése nagyon jót tett a horrorjátékok műfajának, de úgy látszik, hogy majd a kiterjesztett valósággal érik el a csúcsot. Legalábbis a Night Terror elég meggyőzőnek tűnik.

Amíg a VR-eszközök beletesznek téged a játék világába, addig az AR a játék világát helyezi bele a valóságba. A Night Terror egy nagyon izgalmas koncepció, ami olyan szörnyekkel tölti meg a lakásodat, amik miatt nem mertél kimenni pisilni gyerekkorodban. A fejlesztők "minden idők legfélelmetesebb horrorjátékát" szeretnék megcsinálni. Jó úton haladnak.

A Night Terror a telefonunk kamerája segítségével beszkenneli a környezetünket és így hozza létre a játék világát. Természetesen éjszaka kell játszani és a célunk, hogy megmentsünk egy kislányt, aki egy alternatív valóságban ragadt. És persze életben maradni sem árt. A játék elsődlegesen a telefon kameráját és mikrofonját használja, de fontos szerepet kap a giroszkóp és a GPS is.

A játék készítője, Bryan Mitchell szerint a Night Terror nemcsak véletlenszerűen történnek a dolgok. "A játék feldolgozza a környezetet és ez alapján szabja meg a különböző elemek kinézetét, viselkedését és hangját" - mondta Mitchell a videóban.

A Night Terror jelenleg az IndieGoGo-n igyekszik összegyűjteni a játék elkészítéséhez szükséges 70 000 dollárt, amiből közel 12 ezer már meg is van. A csapat első körben iPhone 5 és annál újabb telefonokra fejleszti a játékot, de tervben vannak az androidos és a windows phone-os verziók is.

Mit szóltok? Mernétek ezzel játszani?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)