Hirdetés

Ez eldőlt: a P.T. sajnos nem játszható PlayStation 5-ön

|

A Silent Hills játszható demóját sokan szerették volna átmenteni PS5-re, de a jelek szerint ez nem fog menni.

Hirdetés

2014-ben debütált a Silent Hills demójaként funkciónáló P.T., ami kifejezetten hátborzongatóra sikeredett, egy kis ízelítőt HP és EndreMan is adtak belőle annak idején, de utána napokig csak zokinbábokkal voltak képesek kommunikálni, és összerezzentek, ha valaki sóhajtott. 

Sajnálatos módon a Konami végül kukázta a projektet, és a playable teaser is eltűnt a PS Store-ból, azonban ha valaki még időben letöltötte azt a PlayStation 4-ére, akkor még ma is pörgetheti. Nem csoda, hogy a visszafelé kompatibilitás csodája kapcsán sokakban felmerült az igény, hogy a féltve őrzött horror mementójukat átvinnék a Sony új gépére. Csalódniuk kell.

Hirdetés

Habár rengeteg PS4-es játékot futtathatunk majd a hamarosan debütáló PS5-ön, a jelek szerint a P.T. nem tartozik közéjük. Korábban már előkerült ez a téma, és sokan valószínűleg abban reménykedtek, hogy magukkal vihetik a következő generációba a hátborzongató demót.

A helyzet egyébként azért is furcsa, mert a Polygon beszámolója szerint október végén még lehetséges volt átrakni a playable teasert PS5-re, és lehetett játszani is vele, de aztán változás történt, így már csak PS4-en futtatható.

Időközben a Sony egyik képviselője pedig azt is elárulta, hogy a P.T. visszafelé kompatibilitása kapcsán megejtett változás kiadói döntés volt, tehát nagyon úgy tűnik, hogy a Konami áll a dolog hátterében. Nem vagyunk meglepve.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)