Hirdetés

Ez lehet a következő PS5-exkluzív, ami PC-re is megjelenik

|

Még nem jelentette be a Sony, de egy beszédes álláshirdetés lelőtte a poént.

Hirdetés

Mióta a Sony ráeszmélt, hogy a PC-s közönség kiszolgálása fontos bevételi láb lehet a PlayStation részleg számára, egyre több korábbi exkluzív látogat el asztali gépekre és laptopokra, arról nem is beszélve, hogy ha a kompatibilitás adott, akkor ily módon a Steam Deck több mint kiváló PS Vita-pótlék tud lenni. A first party címek átiratainak áradata viszonylag lassan indult be: a Horizon Zero Dawn Complete Edition nyitotta a sort 2020-ban, ezt követte 2021-ben a Days Gone. 2022-ben aztán látványosan felgyorsultak az események, hiszen a God of War után a Marvel's Spider-Man Remastered, az Uncharted: Legacy of Thieves Collection, a Sackboy: A Big Adventure és a Marvel's Spider-Man: Miles Morales is megpróbálta elbűvölni a PC-s tábort.

Idén a Returnal portja volt az első fecske, de a következő sincs már messze, mivel március 28-án befut a The Last of Us Part I, a 2013-as The Last of Us modern remake-je. De hogy mi jön utána, azzal kapcsolatban csupán találgatni tudunk.

Hirdetés

Akadnak azonban árulkodó jelek, amelyekből nem nehéz azt a következtetést levonni, hogy előbb vagy utóbb az Insomniac első PS5-ös projektje is eljut PC-re. Ilyen például a Sony által felvásárolt Nixxes álláshirdetése, amelyben a PC-s portokra szakosodott stúdió olyan UI / UX mérnököt keres, akinek van tapasztalata a Coherent middleware használatában.

Na mármost a Coherent Labs technológiáját számos stúdió játékainak fejlesztése során igénybe vették a cég weboldala szerint, ám a felsoroltak között egyedül az Insomniac istállójából 2021-ben kikerült Ratchet & Clank: Rift Aparthoz van köze a Sonynak. Magyarán igencsak jó esély van rá, hogy a Nixxes ezt a remek akció-platformert fogja következőnek PC-re portolni.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ugyanakkor nem ez az egyetlen PlayStation-exkluzív, amiből átirat készülhet készülhet - akár a Sony valamelyik külsős partnerénél -, Adrian Perea, egy általában megbízható szivárogtató szerint a Ghost of Tsushima már 2023 folyamán a PC-s szamurájok rendelkezésére állhat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)