Hirdetés

Ezek 2022 második felének legfontosabb játékai

|

Nagyjából tudjuk, milyen játékokra számíthatunk még idén - van, ami már konkrét megjelenési dátumot is kapott, és van, aminél egyelőre az ígérettel kell beérnünk.

Hirdetés

Frissítés 2022.08.15.: Történt néhány halasztás, ennek megfelelően frissítettük a cikkben a dátumokat.

Korábban írtuk: Sokan már akkor is elégedettek lennének az idei év játékfelhozatalával, ha a következő hat hónap során semmi új nem jönne: 2022 elejét rendesen megpörgette az Elden Ring, a Dying Light 2, a Horizon: Forbidden West, a Gran Turismo 7, és a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, aztán április közepétől viszonylag csend van, egy-két érdekesség jutott a következő hetekre, hónapokra, és augusztusig nem is fog felpörögni az ipar.

Az év utolsó harmadában azonban jönnek még izgalmas játékok (ha el nem halasztják őket, amire azért van némi esély, főleg a Ubisoft esetében), úgyhogy kiválogattuk, melyek szerintünk azok, amikre mindenképpen érdemes lesz figyelni. Bátran bővítsétek a listát kommentben.

Hirdetés

Saints Row

  • Megjelenés: 2022. augusztus 23.
  • Platformok: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S

Be kell vallanunk, már most guilty pleasure-ként tekintünk a Saints Row sorozat rebootjára: minden jel azt mutatja, hogy nem lesz kifejezetten jó, nem a mély mondanivalóval teli sztorija, a jó ízlés határait feszegető humora, vagy vadul újító játékmenete miatt fogjuk szeretni, de azt érezzük, így is el tudunk majd vele szórakozni jó néhány órán át. A Volition teljesen újragondolta a szériát, és az új részben a testreszabást helyezte előtérbe: tényleg bármilyen karaktert alkothatunk, valamint részletesen átalakíthatjuk fegyvereinket és autóinkat is, aztán mehetünk elbánni a rosszarcúakkal. Látjuk, miért lehet szórakoztató, de azt is, hogy miért nem fognak játékosok milliói rávetődni a két hónap múlva esedékes megjelenésekor.

The Last of Us: Part I

  • Megjelenés: 2022. szeptember 2.
  • Platformok: PlayStation 5 (PC később)

Igaz, hogy 2013-ban egyszer már végigjátszottuk és örökre megszerettük a The Last of Us-t, illetve 2014-ben örömmel mentünk neki ismét, amikor megjelent a PS4-es, felújított kiadás, de még mindig lázba tud minket hozni a remake gondolata. Az eredeti sem játszhatatlan, viszont kétségtelen, hogy a játékmenet, az egyes rendszerek a Part II-ban sokkal jobban működtek, továbbá a sorozattal később ismerkedőknek is jobb lesz, ha Joelt, Ellie-t, illetve a többieket úgy látják, ahogy a folytatásban kinéztek. Igazából a PC-s verzió miatt igazán izgalmas a The Last of Us Part I megjelenése, de lehet, hogy arra 2023-ig várnunk kell.

Call of Duty: Modern Warfare 2

  • Megjelenés: 2022. október 28.
  • Platformok: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S

Nem biztos, hogy máskor feltennénk az aktuális évi Call of Duty-t a legjobban várt játékok listájára, de annyira szerettük a 2019-es Modern Warfare-t, hogy úgy érezzük, folytatása is elvesz majd 100-200 órát az életünkből. A vegyes fogadtatású Black Ops Cold War és Vanguard után nagyon kell, hogy az Infinity Ward ismét megmutassa a többi, a szérián dolgozó fejlesztőcsapatnak, hogyan kell ezt jól csinálni. Persze semmi forradalmit nem várunk: egy rövid, de hatásos kampánnyal, egy pörgős, közel hibátlanra csiszolt multis móddal mi már elégedettek leszünk.

Forspoken

  • Megjelenés: 2022. október 11. 2023.01.24-re halasztva
  • Platformok: PC, PlayStation 5

Annak ellenére, hogy a nyugati közönségnek gyártó stúdióitól megvált a Square Enix, nem hanyagolja el az európai és amerikai játékosokat, külsős partnerekkel továbbra is kiszolgálja ezt a nem elhanyagolható méretű piacot. Októberben például a Final Fantasy XV-öt jegyző Luminous Productions újdonságát, a Forspokent kapjuk meg, amiben egy New York-i fiatal lány egy gyönyörű, de kegyetlen világba kerül, és újdonsült varázserejét használva kell megpróbálnia a hazajutást. A trailerek után azért még vannak fenntartásaink, de bízunk abban, hogy egy kerek történetet, egy izgalmas világot ismerhetünk meg.

Gotham Knights

  • Megjelenés: 2022. október 25.
  • Platformok: PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S

Amikor először megmutatták a Batman: Arkham Origins-szel széles körben ismertté vált WB Games Montréal újdonságát, a Gotham Knightsot, nem volt kitörő a játékosok öröme, viszont a fejlesztőcsapat azóta fontos döntéseket hozott, és sokkal jobban néz ki a játék, mint korábban. Elengedték az előző generációs konzolokat, hogy kihozhassák a legtöbbet a projektből az új gépek erejét használva. Mint az közismert, Batman halála után Batgirlt, Nightwinget, Red Hoodot és Robint irányítva próbálhatjuk meg fenntartani a rendet Gotham városában, akár kooperatívan is.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Címkék: #megjelenés #2022
Platformok: PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)