Hirdetés

Ezek a játékok kerültek be 2020-ban a videojátékos Hírességek Csarnokába

|

Az ikonikus játékok gyűjteményébe a Minecraft mellett további három klasszikus alkotást is beválasztottak idén.

Hirdetés

A Rochester városában működő Strong National Museum of Play kihirdette a World Video Game Hall of Fame legújabb tagjait, így négy játék került be olyan címek mellé, mint a Halo, a The Sims, a Doom és az eredeti Microsoft Solitaire, vagyis a számtalan irodai dolgozó unalmas napjait kitöltő Pasziánsz.

Hirdetés

A több mint 200 millió eladott példánnyal büszkélkedő Minecraft a döntéshozók jellemzése szerint minden idők talán leginnovatívabb játéka, amely a játékvilág mellett a popkultúrára és a kreatív közösségépítésre is elképesztő hatással volt. A Minecraft mellett idén még a 2001-es, több folytatást, spin-offot és másolatot is inspiráló Bejeweled, az 1981-ben Atarira megjelent Centipede, valamint a King's Quest került be, amely sorozat első darabja 1980-ban jelent meg Wizard and the Princess címen.

A World Video Game Hall of Fame 2020-as bejelentő videóját alább nézhetitek meg.

Szerintetek melyik játékok kerülhetnek be a következő években a halhatatlanok csarnokába?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)