Hirdetés

Ezek a játékok nem működnek az Intel új processzorával

|

Több ismert játék sem indul el, ha az Alder Lake széria valamelyik darabja van a gépben.

Hirdetés

A héten megérkeztek az Intel 12. generációs processzorai, amelyek az Alder Lake kódnév alá tartoznak, és a tesztek alapján alaposan megdobhatják a teljesítményt játék közben.

Már a megjelenés előtt kiderült, hogy bizonyos játékok a DRM miatt nem fognak elindulni, ha valamelyik új CPU van a PC-ben, és időközben egy listát is kaptunk az érintett címekről.

Hirdetés

Az Intel tájékoztatása alapján Windows 11-en érintett például a Mortal Kombat 11, a Tony Hawk's Pro Skater 1+2, és még az Anthem is, de várhatóan november közepén érkezik egy patch, ami helyrerakja a dolgokat ezekkel kapcsolatban. Problémás még továbbá az új operációs rendszeren az Assassin's Creed Valhalla, a Far Cry Primal, a For Honor, de a Star Wars Jedi: Fallen Order is. Ráadásul nem is tudni, hogy utóbbi címek mikor lesznek futtathatóak az új processzorral.

Sajnos Windows 10-en még rosszabb a helyzet, ugyanis a Microsoft korábbi rendszerén a fenti játékokon kívül gond van az Assassin's Creed Origins és az Odyssey kapcsán is, de érintett több FIFA-játék, a Far Cry New Dawn, és a Wolfenstein: Youngblood is.

Érdemes meglesni az Intel listáját, amit elvileg frissítenek is majd, ha változás történik. A vastagon szedett címek azok, amik még novemberben megjavulhatnak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)