Hirdetés

Ezek a játékok nyerték a legtöbb díjat 2020-ban

|

A 2020-as játékfelhozatal viszonylag erős volt, így az év végi díjözön alatt bőven voltak címek, melyek megkaphatták az év játéka plecsnit - de vajon melyik zsebelte be a legtöbb elismerést?

Hirdetés

Bár egy évvel ezelőtt még sokkal izgalmasabb évnek ígérkezett 2020, ami a megjelenéseket illeti, azonban márciusban beütött a koronavírus, így végül rengeteg címet kellett elhalasztani - ennek következtében például Microsoft exkluzív címekből nem is jutott sok az évvégi összesítőkbe. Végső soron azonban nincs okunk panaszra, hiszen azért nem kerültünk olyan helyzetbe idén sem, hogy ne tudjuk kitölteni üres óráinkat valami izgalmas, új címmel. 

A legtöbb babérkoszorú az idei évben is a Sonynak jutott, ugyanis három bivalyerős exkluzívval, a Final Fantasy VII Remake-kel, a Ghost of Tsushimával és a The Last of Us Part II-vel borzolták a kedélyeket.

Hirdetés

Az év abszolút győztese egyértelműen a Naughty Dog posztapokaliptikus kalandja volt, mely a cikk megírásának pillanatában 143 oldaltól kapta meg az év játéka díjat - legalábbis a Game of The Year Picks oldal összesítése szerint.

A Sony exkluzívjainak összesen 177 év játéka díjat osztottak ki, a nyertesek között a fent említett három játék mellett ott volt még a Marvel's Spider-Man: Miles Morales és a Persona 5: Royal is. A kiadó jóval több exkluzív címet adott ki a konkurenciánál, emiatt a hatalmas fölény. Persze a másik nagy japán vállalatnak, a Nintendónak sincs oka panaszra, hiszen az Animal Crossing: New Horizons 15 oldalon hozta el az elismerést.

Az év hatalmas meglepetése volt az indie kategória idei üdvöskéje, a Supergiant Games által kalapált Hades, mely 38 helyen szerezte meg a legjobbnak járó trófeát, ezzel pedig a második legtöbbet díjazott játék lett a The Last of Us Part II után. 

Íme az az öt cím, mely a legtöbb év játéka díjat zsebelte be:

  1. The Last of Us Part II - 143 év játéka díj
  2. Hades - 38 év játéka díj
  3. Ghost of Tsushima - 22 év játéka díj
  4. Cyberpunk 2077 - 18 év játéka díj
  5. Animal Crossing: New Horizons - 15 év játéka díj

Korábban mi is összeszedtük, hogy számunkra melyek voltak az év legemlékezetesebb címei, valamint az általatok megszavazott legjobb alkotásokat is sorrendben állítottuk. Ezeket a listákat szintén érdemes lehet meglesni azoknak, akik szeretnék tudni, mit érdemes bepótolni 2020-ból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)