Hirdetés

Ezek voltak 2020 legjobb játékai szerintetek

|

Idén is a ti voksaitok döntöttek a sorrendről, ahogy az utóbbi években minden alkalommal.

Hirdetés

Legjobb kis költségvetésű/indie játék

Ha rövid a kardod, toldd meg egy lépéssel, tartja a régi bölcsesség, mely a játékiparra vetítve úgy módosulna, hogy ha kevés a pénzed, ellensúlyozd kreativitással. Csakis így lehet ma már kitűnni a független alkotások tengeréből, és szerencsére minden évben akad pár gyöngyszem, amelyik joggal tart igényt a figyelmünkre. A hosszas fejlesztés után végre révbe ért Kentucky Route Zerót csupán a szavazók 2,3 százaléka választotta kedvencének, ennél alig kapott többet - 2,7 százalékot - a Yes, Your Grace. Majdnem tízszer ennyien látták a Fall Guyst a legjobbnak, az Among Us pedig csak rendkívül szoros, végig kiegyenlített küzdelemben tudta felülmúlni a Hadest.

Hirdetés

Legjobb felújított játék vagy újrakiadás

Ugye senki sem hiszi azt, hogy csak azért, mert az új konzolok támogatják a visszafelé kompatibilitást, hirtelen eltűnnek a remasterek és remake-ek? De amíg olyan jól sikerülnek a felújítások, mint 2020-ban - persze akadnak kivételek -, addig cseppet sem bánjuk. Az év legjobb visszatérője a műfajteremtő Demon's Souls lett szavazásunkon, mögötte az eredetihez képest elég sok változtatást eszközlő Mafia: Definitive Edition végzett. Rajtuk kívül még a Final Fantasy VII Remake tudott felkapaszkodni a dobogóra, a Tony Hawk's Pro Skater 1+2-nek és a Persona 5 Royale-nak viszont már csak a kakasülőn jutott hely.

Legjobb platformer/ügyességi játék

Bár ez számára hazai pálya a Nintendo 2020-ban előzékenyen átengedte másoknak a terepet, így a Sony, a Microsoft, az Activision és a hozzájuk képest egészen apró Mossmouth alkotásai mérkőzhettek meg egymással. A tekintetben nem született meglepetés, hogy a legkevesebb médiahátszelet élvező Spelunky 2 (2,1%) végzett az utolsó helyen, jócskán lemaradva a Sackboy: A Big Adventure-től (6,1%), és a minden PS5-re gyárilag installált Astro's Playroomtól (8,9%). Nagyságrendekkel többen támogatták a voksok harmadát begyűjtő multiplatform Crash Bandicoot 4: It's About Time-ot, ám még erre is rá tudott licitálni az Ori and the Will of the Wisps, melynek bűbájos külleme egy metroidvania és egy hardcore platformer szinte tökéletes ötvözetét rejti.

Legnagyobb csalódás

A félreértések elkerülése végett nem árt leszögezni, hogy ebbe a kategóriába elsősorban nem azért jelölünk játékokat, mert élvezhetetlenül rosszak lennének, hanem mert egyszerűen nem azt nyújtják, amit ígértek, vagy nem olyan minőségben, mint ami elvárható lenne. Tekintettel arra, hogy épp a Cyberpunk 2077 elpuskázott rajtjától volt hangos az internet december nagyobbik felében, arra számítottunk, hogy a CD Projekt Red alkotását hozzátok ki győztesnek, de meglepetésre a Marvel's Avengers elhappolta előle ezt a dicstelen címet. Mivel kivételesen az alacsonyabb érték a jobb, örülhetnek a Blizzardnál, hogy csupán a harmadik helyre volt elég voksok száma, a Godfall (8,3%) és a Serious Sam 4 (3,4%) fejlesztői pedig egyenesen pezsgőt bonthatnak, amiért játékukból sereghajtó lett.

Legjobb e-sportjáték

Csak azért, mert az ember hétvégenként összejár a haverokkal focizni, még nem nevezheti magát labdarúgónak, ahogy a rendszeresen multizó játékosok és az e-sportolók közé sem teszünk automatikusan egyenlőségjelet. Ugyanígy nem evidens, hogy a legnépszerűbb battle royale-ként a Fortnite-nak kell nyernie ezt a kategóriát. Olyannyira nem, hogy a maga 6,4 százalékos szavazatarányával csupán az újonc Valorantot (5,2 százalék) tudta megelőzni. Érdekes, hogy a League of Legend szinte százalékra pontosan ugyanakkora szeletet tudott kiharapni a tortából, mint 2019-ben (25,1-ről 25,2-re nőtt), miközben a Call of Duty: Modern Warfare vált a címvédő Tom Clancy's Rainbow Six: Siege legfőbb kihívójává. Ha így folytatja, jövőre akár össze is jöhet a trónfosztás, hiszen most mindössze 0,1 százaléknyi szavazaton múlott.

Végezetül pedig jöjjön a legjobbak legjobbja!

Oldalak: 1 2 3 4

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)