Hirdetés

Ezek voltak 2021-ben a mi kedvenc játékaink

|

Az év végéhez közeledve ideje színt vallanunk és elárulnunk, hogy mely játékok rabolták el a szívünket idén.

Hirdetés

Kivi - Évről évre egyre több az olyan játék, amit ki szeretnék próbálni, de végül különböző okokból nem jut rá elég időm, vagy egyszerűen csak maradok a "jól megszokott" sorozatoknál és a régi kedvenceknél. Ez 2021-ben sem alakult nagyon másképp, hiszen még mindig a Dota 2 az egyik kedvencem, de azért mégsem írhattam bele a toplistába. Nagyon élveztem idén az MLB és az NBA játékok aktuális új kiadásait, a Hadest már konzolon is nyüstöltem, a sötétebb hangulatú alkotások köréből pedig kiemelkedtek a Resident Evil és a The Dark Pictures Anthology legújabb epizódjai.

A kisebb hibái ellenére a Forza Horizon 5 hamar az év legszórakoztatóbb játékává vált számomra, néhány hét alatt rengeteg játékórát töltöttem a virtuális Mexikó útjain, és még így is sok verseny és kihívás vár felfedezésre. Az új IP-ket illetően pedig igazi különlegesség az Inscryption, ami az indie frontot képviseli, na meg a Deathloop, ami játékvilága, stílusa és humora is telitalálat.

MattMadzz - Borzasztóan szomorú, de 2021-ben jóval kevesebb időm volt játszani, mint korábban bármelyik évben. Épp emiatt nagyon sok érdekes játékról lemaradtam és inkább azok kerültek rivaldafénybe, amiket már jól ismerek, könnyű elővenni őket és a rendelkezésre álló, olykor kevés idő alatt is élvezetes köröket tudok lejátszani bennük. Ilyen volt nekem a League of Legends és a Counter-Strike: Global Offensive is. Utóbbi kifejezetten nagy nyertese volt az idei évnek, ugyanis újra beleszerettem a képességalapú lövölde minden elemébe, ideértve a rendkívül mérgező közösségi élményt és a sok csalót, akik az összes csillagot lehazudják az égről, mikor számon kérem őket. Kár, hogy nem nosztalgiázni vagyunk itt, úgyhogy rá kell lassan fordulnom az idei megjelenésekre.

Hirdetés

A hátunk mögött hagyott évben, mint írtam, nem volt időm elmerülni a játékokban, így nálam (arányosan a játékkal töltött időmmel) sokat pörgött a FIFA 22 és az F1 2021. Ugyan a labdarúgás pont ugyan olyan PC-n, mint tavaly, idén nagy szerencsém volt az Ultimate Teamben, ezért azonban nem érdemel egy játék sem kitüntetést. Az F1 2021 akár lehetne is az idei kedvencem, hiszen tényleg hatalmas előrelépést tett és minden korábbi élményt lesöpört, amit valaha játék adott, miközben a kormánnyal a kezemben küzdöttem az életemért, befutott azonban a Deathloop, ami nemcsak egy könnyen emészthető sztorit hozott, hanem számos érdekességet is tökéletesen vegyített, így (ellenére a kevés beleölt órának), nálam az Arkane lövöldéje lett az év egyértelmű nyertese.

Na meg persze a Battlefield 2042, amit egyszerűen nem hagyhattam ki ebből a kis szösszenetből. Igaz, hogy a grafika visszafejlődött, a jól megszokott mechanikák nagy része eltűnt és a játék inkább egy identitászavaros tini, mintsem "ultraharcosamerikaikatonaász", a sorozat kilépett a komfortzónájából és ugyan a kinti világ mogorva volt vele, biztosan sok új tapasztalatot gyűjtöttek a döntéshozók, én pedig nagyon bízom benne, hogy ez a sorozat előnyére válik majd a jövőben.

Chava - Olyan érzésem van, mintha időhurokba keveredtem volna, hiszen már sokadjára fordult elő, hogy a gondosan összerakott tervem (milyen sorrendben haladjak a pótolnivalókkal, hogyan illesszem be közéjük az újdonságokat stb.) hajója már az első hónapokban zátonyra futott, majd miután nagy nehezen sikerült befoltozni a réseket és ismét vízre bocsátani, az első nyári viharban kettétört és elsüllyedt. Mindennek következtében az a bizonyos lista, amin a megvásárolt, zömében el sem indított címek sorakoznak, mostanra hosszabb, mint valaha.

Kimondottan örülök annak, hogy idén olyan, a partvonalra került műfajokban is születtek emlékezetes (vagy legalább nekem tetsző) alkotások, mint a stratégiai és kalandjátékoké. Bízom benne, hogy az óvatosan újító Age of Empires IV csupán a kezdet, és a Microsoft hasonlóképpen feltámasztja az Age of Mythology-t, majd pedig a Rise of Nationst és Rise of Legendset is. A The Medium a történetével és a hangulatával, a Life is Strange: True Colors az érzelmességével, míg a Sherlock Holmes Chapter One a nyomozás élményével tudott a tévé elé szegezni.

Szerencsém volt a remasterekkel és remake-ekkel is, mert azok, amik engem érdekeltek, nem sültek fel csúfosan, így már nem is tudom, hányadik alkalommal játszottam újra a Mass Effecteket (még az Andomedát is), valamint a Remedy klasszikusát, amelyik annak idején a Halo 3-mal és a Fable 2-vel együtt meggyőzött arról, hogy kell nekem Xbox 360. Mint bizonyára kitaláltátok, az Alan Wake volt az.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A végére hagytam azt a játékot, amit a széria rajongójaként már nagyon régóta vártam, amitől féltem és amit féltettem. Még egy év halasztás után sem tökéletes a végeredmény, fontos funkciók hiányoznak és a nyitott világban rejlő potenciált sem sikerült kiaknázni, de a Halo Infinite már úgy vonul be a történelembe, mint a 343 Industries legnagyobb mentése. Bár hirtelen vége szakad, szerettem a kampányt, és azt is a javára írhatom, hogy idén egyetlen másik játéktól sem kaptam ennyire szórakoztató multis élményt. Ki hitte volna, hogy ilyen sokat jelent majd a csáklya bevezetése?

Ezek voltak tehát a mi kedvenceink idén. Most viszont rajtatok a sor, hogy megosszátok velünk és a GSO többi látogatójával, hogy mely játékokat szerettétek 2021-ben és miért. Írhattok egyszerű listát, de akár bő lére eresztve is kifejthetitek gondolataitokat. Alig várjuk, hogy elolvashassuk.

Oldalak: 1 2 3 4

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)