Hirdetés

Ezek voltak 2022 legjobb játékai szerintetek

|

Ahogy az elmúlt években minden alkalommal, most is a ti voksaitoknak köszönhetően alakult ki a sorrend.

Hirdetés

Legjobb verseny- vagy sportjáték

Mi sem bizonyítja egyértelműbben, hogy a FIFA végérvényesen kiesett a GSO látogatóinak kegyeiből, mint hogy az aktuális résznek még a labdarúgó-világbajnokság évében sem sikerült az élen végeznie, mi több, a dobogóra sem tudta felküzdeni magát. A focit kevésbé életszerű, ám jóval szórakoztatóbb formában tálaló Mario Strikers: Battle League Footballon ugyan felülkerekedett a FIFA 23, ám fölénye nem mondható elsöprőnek. És hogy milyen játékok végeztek előtte? Kivétel nélkül olyanok, amelyekben a labdakergetés helyett a volánt tekergetve kell több száz lóerőt kordában tartanunk. Egy évvel korábbi pozíciójához képest rontott egy helyet a Száguldó Cirkusz rajongóinak kedvence, így az F1 2022 harmadikként ért célba, megelőzte az EA egy másik autós játéka, a furcsa effektjei dacára is kedvezően fogadott Need for Speed Unbound. Ám ahogy 2021-ben, úgy tavaly is az egyik konzolgyártó házon belül fejlesztett alkotása hódította el a trófeát, akkor a Forza Horizon 5 szakította át elsőként a célszagot, most a Gran Turismo 7 mutatott be hasonló bravúrt.

Legjobb folyamatosan frissülő játék

Noha olyan nagy nevekkel is lyukra futottak az elmúlt néhány évben a kiadók, mint a BioWare-féle Anthem, vagy a Crystal Dynamics és az Eidos-Montréal koprodukciójában megvalósult Marvel's Avengers, amiért a Square Enixnek fájhatott utólag a feje, változatlanul sokan látnak fantáziát az ún. szolgáltatásalapú játékokban. Mert igaz ugyan, hogy a többség lemorzsolódik, de amelyiknek sikerül megkapaszkodnia és tíz-, sőt százmilliós nagyságrendű játékosbázisra szert tennie, az évekig megbízhatóan szállítja majd a mikrotranzakciókból származó bevételeket. Remek példa erre az inkább mobilon erős Genshin Impact, amelyre közel négyszer annyi szavazat érkezett, mint az újonc Overwatch 2-re, igaz, a bronzéremről még így lemaradt a kínai akció-RPG, azt ugyanis az élbolyból kirobbanthatatlan Fortnite-nak ítéltétek oda. Utóbbit egy éve az Apex Legends és a Warzone, ez alkalommal viszont a remek kiegészítővel bővült World of Warcraft, és a novemberben elrajtolt Warzone 2.0 hagyta állva.

Hirdetés

Legjobb kiegészítő/DLC

Habár a közönségszavazáson szerkesztőségünk nem vesz részt, előzetesen meg szoktuk tippelni, hogy adott melyik jelölt nyeri majd az adott kategóriát. Ami a tartalmi bővítményeket illeti, biztosak voltunk benne, hogy a Blizzard nyugodtan behűtheti a pezsgőt, hiszen a World of Warcraft kilencedik kiegészítője, a Dragonflight lényegesen jobban sikerült a Shadowlandsnél és az azt megelőző Battle for Azerothnál, de ti alaposan ránk cáfoltatok, és sokkal izgalmasabbá tettétek a lefutottnak hitt versenyt. Persze egy bronzsárkány sem rossz eredmény, de arra nem számítottunk, hogy a Cuphead két csészéje mellé egy harmadikat is behozó The Delicious Last Course több szavazatot gyűjt majd. No nem annyit, mint a Assassin's Creed Valhalla történetét megtoldó Dawn of Ragnarök, amelynek befogására a Far Cry 6: Lost Between Worlds és a Forza Horizon 5: Hot Wheels kiegészítőknek nem volt egy szemernyi esélye sem.

Legjobb kalandjáték

Már 2021-ben sem volt rossz kalandjáték-rajongónak lenni - akkor a The Medium nyert a Life is Strange: True Colors, a The Dark Pictures Anthology: House of Ashes, a Twelve Minutes és a Sherlock Holmes Chapter One előtt - de tavalyi kínálat még ezt is képes volt felülmúlni. Az internet és a GameStar olvasóinak szívét a műfaj képviselői közül leginkább a Stray tudta megérinteni, az Annapurna cicás játéka magabiztosan nyerte a kategóriát 62 százalékkal. Ekkora fölény láttán viszont téves következtetést vonna le az, aki úgy gondolná, hogy a kultikus Syberia negyedik része, a World Before, vagy a szintén dobogós, szerteágazó narratívájú As Dusk Falls már nem is lenne érdemes a figyelmére. Miként a legendás Monkey Island eredeti alkotói által készített Return to Monkey Island, valamint az Obsidian különleges képi világú középkori krimije, a Pentiment mellőzése is nagy hiba lenne.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Legjobb családi játék

Csak azért, mert nem folyik bennük patakokban a vér, és grafikai stílusuk leírására sem feltétlenül a valósághű jelző lenne a legalkalmasabb, e kategória szereplői még ugyanúgy elvarázsolhatják az online csataterek, kőkemény túlélőhorrorok, grandiózus stratégiai játékok és eposzi léptékű szerepjátékok tüzében edződött veteránokat, mint az egészen fiatal, vagy már nyugdíjas korú kezdőket is. Minden konzolgyártó közül a Nintendo mozog a legotthonosabban ezen a terepen, most is négy jelöltet adott nekünk a Splatoon 3, a Nintedo Switch Sports, a Kirby and the Forgotten Land, valamint a Mario + Rabbids Sparks of Hope képében, de nincs az a falánk gömblény vagy kerge nyúl, amelyik elbírna két pokolian erős brand, a Lego és a Star Wars kombinációjával, pláne, ha abból egy tartalmi és minőségi szempontból is példaértékű alkotás születik, mint amilyen a kilenc mozifilm történetét viccesen feldolgozó Lego Star Wars: The Skywalker Saga.

A cikknek még nincs vége, az eredményismertető folytatódik a következő oldalon!

Oldalak: 1 2 3 4

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)