Hirdetés

Ezeket a stratégiai, taktikai és tycoon játékokat várjuk a legjobban idén

|

Közkedvelt szériák folytatódnak és milliók által szeretett brandek kacsintgatnak a műfajok felé. Összeszedtük azokat a címeket, amelyek nagyot mehetnek 2022-ben.

Hirdetés

Company of Heroes 3

Kiadó: Sega
Fejlesztő: Relic Entertainment
Platform: PC (Steam)
Megjelenés: 2022

A legújabb Company of Heroes a Földközi-tenger medencéjét célozza meg az Essence 5 motort használva, ezáltal a valós idejű stratégiák kedvelőit élethűbb összecsapásokkal, valóságosabb környezetrombolással és a taktikai repertoár nagymértékű kibővítésével igyekszik lenyűgözni. A harmadik rész legjelentősebb újítása a dinamikus kampány, azaz egy nagy, sandboxként működő térképen kamatoztathatjuk parancsnoki tudásunkat: utánpótlási vonalakat hozhatunk létre, utóvédről gondoskodhatunk, légi- és tüzérségi csapást rendelhetünk el, kémhálózatokat működtethetünk és városokat szabadíthatunk fel. A lényeg, hogy érvényesüljön a saját játékstílusunk.

Hirdetés

Frostpunk 2

Kiadó: 11 bit Studios
Fejlesztő: 11 bit Studios
Platform: PC (Epic Games Store, Steam)
Megjelenés: 2022

A nyomasztó hangulatú This War of Mine után azt hittük, hogy a 11 bit Studios már nem tud jobban a lelkünkbe taposni, de a fagyos környezetbe helyezett, városmenedzselős túlélőjátékával sikerült neki. A Frostpunkban élet és halál felett kellett döntenünk, a kisebbik és nagyobbik rossz között vacillálnunk, áldozatokat hoztunk a többség érdekében, a holnapért. A folytatás 30 évvel játszódik az apokaliptikus hóvihar után és a Föld azóta sem lett élhetőbb, sőt. Ezúttal egy metropolisz vezetőjeként kell terjeszkednünk és erőforrásokat felkutatnunk, hogy elkerüljünk a ránk bízott lelkek halálát, dolgunkat pedig többek között a többrétegű társadalom és az olajtermelésre való átállás is nehezíti.

Men of War II

Kiadó: 1C Entertainment
Fejlesztő: Best Way
Platform: PC (Steam)
Megjelenés: 2022

A Soldiers: Heroes of World War II és a Faces of War után a Best Way harmadszorra is megpróbálkozott a világháborús témával a 2009-es Men of Warral, amely aztán megágyazott egy komplett szériának. Számos epizóddal bővült azóta a sorozat, a Men of War II bejelentésére viszont 2021-ig kellett várniuk a rajongóknak. A közvetlen folytatás visszarepít a második világháború nyugati és keleti frontjaira, a sztorikampányokon keresztül mindkét oldalon megfordulhatunk. Egyedül vagy kooperatívan is megpróbálkozhatunk az egyjátékos résszel, míg az online multiplayer esetében több játékmódban is jelét adhatjuk rátermettségünknek. Visszatér az akciót a katona szemszögéből mutató kameranézet, és jön egy új eszköz, a Direct Vision is, amivel bármikor egy adott egységre összpontosíthatunk.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Pharaoh: A New Era

Kiadó: Dotemu
Fejlesztő: Triskell Interactive
Platform: PC (Steam)
Megjelenés: 2022

A Sierra legendás városépítős szériáját ugyan igyekezett megidézni a Nepos Games Mezopotámiába kalauzoló játéka, a Nebuchadnezzar, de azért az mégsem ugyanaz, mint egy új Pharaoh. Szerencsére a tavalyi gamescom Opening Night Live során kiderült, hogy a Triskell Interactive új életet lehel a klasszikusba. A játék forráskódját teljesen újraírva remake-et készítenek, vagyis szebb (4K-s!) látványvilágra és modernizált felületre, de ugyanarra a hangulatra, összetett mechanikákra és átgondolt játékmenetre számíthatunk, amik anno emlékezetessé tették a Nílus partján fekvő ókori metropolisz irányítását. Lesz küldetésszerkesztő is, és a csomaghoz tartozik a Cleopatra DLC is.

Stargate: Timekeepers

Kiadó: Slitherine Software
Fejlesztő: CreativeForge
Platform: PC (Steam, GOG)
Megjelenés: 2022

Közel tíz éve annak, hogy utoljára teljes értékű Csillagkapu videojáték jelent meg, szóval éppen itt volt az ideje, hogy valaki kezelésbe vegye a franchise-t. A Hard Westet és a Phantom Doctrine-t jegyző CreativeForge a Timekeepers alcímű projekttel szeretne mosolyt csalni az arcunkra. Játékuk az SG-1 univerzumban játszódik, a sorozat hetedik szezonjának eseményei után, amikor is tizennégy misszión keresztül bogozhatunk ki egy időhurkot és küzdhetjük le a Goa'uld fenyegetést. A hangsúly azonban a lopakodáson lesz, nem a gyors iramú egységgyártáson: az ellenséges vonalak mögé kell juttatnunk a karaktereinket és használnunk egyedi képességeiket. Taktikai géniuszokhoz méltó feladat lesz.

Terminator: Dark Fate - Defiance

Kiadó: Slitherine Software
Fejlesztő: Cats Who Play
Platform: PC (Steam, GOG)
Megjelenés: 2022

A Slitherine bevásárolt jól csengő brandekből, a Csillagközi invázió és a Csillagkapu után a Skynet által uralt világot is meg szeretnék hódítani. A Syrian Warfare készítői egy valós idejű stratégiai játékon dolgoznak a Terminator franchise-ra építve, kampányt és többjátékos részt egyaránt tervezve bele. Az egyjátékos mókában az emberi Founders frakció kapja a főszerepet, amelynek parancsnokaként a szintetikus Legion seregeit kell megállítanunk, a skirmish módban és a multiban pedig három frakcióból választva (Founders, Legion, Resistance) is megvívhatjuk a jövő háborúját. Ha valamilyen módon nem lesz benne a T-800-as, akkor nagyon szomorúak leszünk.

Ti miket fogtok kipróbálni a fentiek közül és miket hiányoltok még a listáról?

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)