Hirdetés

Ezeket a stratégiai, taktikai és tycoon játékokat várjuk a legjobban idén

|

Közkedvelt szériák folytatódnak és milliók által szeretett brandek kacsintgatnak a műfajok felé. Összeszedtük azokat a címeket, amelyek nagyot mehetnek 2022-ben.

Hirdetés

Körökre osztott, valós idejű, 4X vagy hibrid. Klasszikus vagy modern. Ismert vagy ismeretlen IP. Legyenek bármilyenek, a stratégiai, taktikai és tycoon játékok egyszerűen kihagyhatatlanok a játékiparból, még akkor is, ha az évtizedek során voltak mélységei és magasságai is mindhárom zsánernek.

Az elmúlt években szerencsére utóbbi jellemző, reneszánszukat élik az említett műfajok: többek között olyan címek érkeztek, mint a Gears Tactics, a Phoenix Point, az XCOM 2, az Age of Empires IV, a Tropico 6, a Crusader Kings 3, a Humankind, az A Total War Saga: Troy, az Evil Genius 2: World Domination és a Jurassic World Evolution 2, de ez csak a kezdet.

Hirdetés

Jelenleg is számos ígéretes játék várja, hogy kiléphessen a korai hozzáférésből és még annál is több sikervárományos projekt formálódik a háttérben, beleértve az Agony univerzum ilyetén spin-offját, az új generációs Commandost, a 2023-ra datált Dune: Spice Warst, a viszonylag radar alatt érkező Two Point Campust vagy éppen a nemrég leleplezett Star Wars stratégiát. Ez utóbbi miatt jutott eszünkbe, hogy összegezzük, a három, egymással szorosan összefonódó műfaj mely újdonságait várjuk a legjobban a 2022-es felhozatalból, természetesen a teljesség igénye nélkül.

Total War: Warhammer III

Kiadó: Sega
Fejlesztő: Creative Assembly
Platform: PC (Steam), Mac, Linux
Megjelenés: 2022. február 17.

Ez a Creative Assembly első olyan Total War szériája, ami nem egy történelmi kort dolgoz fel, hanem a méltán népszerű Warhammer világán alapul. Az ötlet olyannyira bejött, hogy hamarosan trilógiává bővül a koncepció, amiben az eddigi legnagyobb játéktéren barangolhatva dönthetjük el, hogy felvesszük-e a küzdelmet a démonainkkal vagy irányítjuk őket. Az események fontos szereplői a cári Oroszországról mintázott Kislev és a Kínára hajazó Grand Cathay seregei, valamint a káoszistenek (Khorne, Nurgle, Slaanesh, Tzeentch) hordái. Az izzasztónak ígérkező ütközetek valós időben zajlanak majd, a stratégiai döntések és a cselekvések a térképen viszont körökre osztott rendszert kaptak. 

The Settlers

Kiadó: Ubisoft
Fejlesztő: Ubisoft Düsseldorf
Platform: PC (Epic Games Store, Ubisoft Store)
Megjelenés: 2022. március 17.

A kultikus sorozat jogai 2001 óta tanyáznak a kiadónál, azonban a The Settlers név 2010 óta pihen. Sokáig vártunk rá, hogy folytatódjanak telepeseink kalandjai és a legújabb epizód kimásszon a fejlesztői pokolból, ez pedig idén tavasszal össze is jöhet a Settlers-veterán Blue Byte munkatársainak (akik immár Ubisoft Düsseldorfként tevékenykednek). Három eltérő frakció, 13 pályából álló kampány, többszereplős küzdelmek MI vagy más játékosok ellen, átdolgozott játékmenet és látványos CGI átvezetők várják a nosztalgiára vágyókat, Kaci pedig a zárt béta alapján már meg is fogalmazta előzetes véleményét arról, hogy milyen élményeket kínál a Ubisoft valós idejű stratégiája.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Starship Troopers: Terran Command

Kiadó: Slitherine Software
Fejlesztő: The Artistocrats
Platform: PC (Steam, GOG)
Megjelenés: 2022. március 31.

A Csillagközi inváziónak megvan a maga kultusza, ráadásul a története remek alapanyag ahhoz, hogy rá lehessen húzni egy menedzselős háborús stratégiát. Így is tesz az Order of Battle játékokról ismert The Artistocrats: a Starship Troopers: Terran Commandban nyilván az emberiség nagy tűzerővel rendelkező katonaságát irányítjuk a sokszoros létszámfölényben lévő bogárseregek ellen, viszont nem lesz fekete-fehér a dolog. A játékot felvértezték egy morális rendszerrel is, vagyis teljesíthetjük a feljebbvalóink parancsait vagy akár el is utasíthatjuk, mindegyiknek meglesz a maga előnye és hátránya. Talán nem ez lesz az év legszebbje, de grandiózus csatákra számíthatunk, az kárpótolhat.

Homeworld 3

Kiadó: Gearbox Publishing
Fejlesztő: Blackbird Interactive
Platform: PC (Steam, Epic Games Store)
Megjelenés: 2022 vége

A Gearbox és a Blackbird Interactive már bizonyították a témához való hozzáértésüket a remek Homeworld Remastered Collectionnel, a legelső Homeworld megjelenésének 20. évfordulójára pedig egy különleges bejelentést tettek: a 2003-as előző rész sztoriját folytatva, klasszikus RTS elemekkel készül a Homeworld 3. A fejlesztők galaktikus léptékű történetet, lenyűgöző 3D-s csatatereket, rengeteg taktikázási lehetőséget, realisztikusan amortizálódó űrhajókat, teljesen leszimulált ballisztikát, veszélyes űrjelenségeket (mint a részecskeviharok és aszteroidamezők), kooperatív játékmódot és PvP összecsapásokat ígérnek, szóval a Homeworld-rajongók álma valóra válhat.

A listának még nincs vége, lapozz a második oldalra! 

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)