Hirdetés

Ezeket az MMORPG-ket próbáld ki, ha eleged van a WoW-ból

|

Bőven van még miből válogatnia az online szerepjátékok kedvelőinek; most ajánlunk pár opciót azoknak, akik új kalandok után néznének a World of Warcraft helyett.

Hirdetés

Guild Wars 2

Megjelenés: 2012
Platformok: PC
Fizetési modell: ingyenesen játszható, a kiegészítők fizetősek

A Guild Wars 2-t leginkább az teszi különlegessé, hogy sok tekintetben szembemegy az MMORPG-k hagyományaival. Növénygyűjtögetős questek helyett eseményekben harcolhatunk, a világ pedig annak köszönhetően változik, hogyan teljesítettünk. Ez csak egyike a számos új ötletnek, ami miatt különösen akkor ajánlott belevetni magatokat a kalandba, ha nem WoW-pótlékot kerestek, hanem valami újszerűt és izgalmasat.

Az alapjáték teljes mértékben ingyenes, a kiegészítőkért, melyek közül a harmadik még épp készül és 2022-ben jelenhet meg, külön kell fizetni, de ha tetszik, amit az alapcsomag nyújt, ne sajnáljátok rá a pénzt, nem fogjátok megbánni.

Neverwinter

Megjelenés: 2013
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One
Fizetési modell: ingyenesen játszható

Bár a neve alapján azt gondolhatnánk, hogy ez is a BioWare- és Obsidian-féle Neverwinter Nights sorozat része, valójában csak az a közös bennük, hogy mindkettő a Dungeons & Dragonsból ismert városban, Neverwinterben játszódik (főleg), és persze mindkettő szerepjáték. Nyolc kaszt közül választhatjuk ki a nekünk szimpatikusat, majd belevethetjük magunkat a történetbe, amit ütemesen bővítenek kiegészítőkkel - a Jewel of the North például július végén élesedett. A készítők figyeltek arra is, hogy a játék igazodjon a DnD szabályaihoz.

Érdemes arra készülni, hogy mivel teljesen ingyenes és mikrotranzakciókból tartják fenn, a fejlődés és előrehaladás aránylag lassú, és aki komolyan belevetné magát, annak javasolt rászánnia némi pénzt. Próbáljátok ki, és döntsétek el, nektek mennyi energiát és befektetést ér meg.

Star Trek Online

Megjelenés: 2010
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One
Fizetési modell: ingyenesen játszható

A Star Trek franchise nemrégiben a tévéképernyőkre is visszatért a Discovery és Picard sorozatokkal, de a Star Trek Online nem pihent az elmúlt 10 évben, folyamatosan pakolták bele az új tartalmakat, és ma már több izgalmas sztoriszál is várja a játékosokat, melyek egyes küldetései olyanok, mintha sorozatepizódok volnának.

Kezdetben eldönthetjük, melyik frakció oldalára állunk, milyen fajt kívánunk képviselni, majd űrhajóba pattanva járhatjuk a bolygókat, taktikus űrharcokat vívhatunk, vagy a földön szállhatunk szembe aktuális ellenfeleinkkel. Karakterünk, járművünk és legénységünk ápolgatása egyaránt fontos, ami megkülönbözteti más MMO-któl, és önmagában érdekessé teszi azoknak is, akik nem mélyültek el a Star Trek világában.

Skyforge

Megjelenés: 2015
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch
Fizetési modell: ingyenesen játszható, opcionális prémium tagsággal

Részben sci-fi, részben fantasy, de mindenképp érdekes és látványos a Skyforge, azon kevés online játékok egyike, amik Switchen is elérhetők. Feladatunk egy halhatatlant irányítva megvédeni Aelion bolygóját a támadásoktól, miközben folyamatosan fejlődünk, bármikor váltogathatunk a közel 20 különböző kaszt között, és persze gyűjthetjük az értékes lootokat. Változatos küldetések és PvP csaták is várnak ránk, és a fejlesztők szezonális tartalmakkal is készülnek az ünnepek alatt.

Ennél is érdemes számolni azzal, hogy idővel egy kicsit több energia- és anyagi befektetést fog kérni, de ismét azt tudjuk javasolni, próbáljátok ki.

DC Universe Online

Megjelenés: 2011
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch
Fizetési modell: ingyenesen játszható, alkalmanként fizetős kiegészítőkkel.

Valamiért kevesen próbálkoztak szuperhősös MMO-kkal, pedig ki ne akarná megalkotni saját karakterét, hogy megmentse a világot a pusztulástól vagy épp káoszba taszítsa azt? A Daybreak-féle DC Universe Online szerencsére máig él, negyvenedik tematikus frissítését kapta meg 2021 áprilisában a World of Flashpoint képében. Mint azt a neve is sugallja, a DC univerzumába látogathatunk el, bejárhatunk olyan legendás helyszíneket, mint Gotham városa vagy Metropolis, és találkozhatunk a legnépszerűbb, valamint kevésbé ismert képregényes karakterekkel is.

Mivel rengeteg tartalom van benne, a régebbi feladatokhoz már nehezebb lehet játékostársakat találni, és ugyan 30. szintig egyedül is lazán eljuthatunk, az endgame-ben már jó, ha vannak mellettünk mások is. Ha a szuperhősös téma fekszik nektek, semmiképp ne hagyjátok ki, és szóljatok a haveroknak is!

Ti mivel játszotok még? Mit ajánlanátok másoknak? Mondjátok el kommentben!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)