Hirdetés

Ezeket ellenőrizd, ha nálad is összeomlik a Call of Duty: Modern Warfare 2 kampánya

|

A többjátékos bulira még várni kell, a Modern Warfare 2 kampánya azonban már játszható, már ha nincsenek technikai problémáid.

Hirdetés

Néhány napja már játszható a 2019-es Modern Warfare reboot folytatása, amivel kapcsolatban a fejlesztők sokszor elmondták, minden szempontból kicsit még jobb lesz, mint elődje. Ahhoz persze még korán van, hogy ezt megerősítsük, vagy cáfoljuk, az első benyomásainkat azonban már megírtuk nektek kampány végigjátszása után.

Az biztos, hogy a fejlesztők rendkívül jól skálázhatóvá tették a Modern Warfare 2-t, ez azonban nem azt jelenti, hogy nem lehetnek fennakadások, sokaknál ugyanis hajlamos összeomlani a játék a kampány során. Még szerencse, hogy van néhány tippünk, amivel jó eséllyel elháríthatod a hibát.

Hirdetés

Ha te is belefutottál már abba, hogy se szó, se beszéd, összeomlott a Modern Warfare 2 a PC-den, jó helyen jársz. Mi is találkoztunk a jelenséggel, és szerencsére sikeresen orvosolni is tudtuk.

Vedd lejjebb a grafikai beállításaidat!

William Ockham, a 14. században élt angol filozófus szerint általában az egyszerűbb magyarázat a helytálló. Ugyan a videojátékoknál sokszor kell mindenféle trükkhöz folyamodni, ha probléma lép fel, a Modern Warfare 2 esetében beválik Occam borotvájának elve, nem kell tehát .txt fájlokat szerkeszteni és órákat foglalkozni a hibajavítással, egyszerűen lejjebb kell venni a grafikai beállításokat, még akkor is, ha a géped látszólag nagyobb részletességgel is megbirkózna, mert egyébként meglepően szerény az elvárt specifikáció. Ha úgy érzed, hogy a géped képes elfogadható képkockaszámmal futtatni a játékot, mégis időnként összeomlik, vedd lejjebb a beállításokat. Érdemes lehet lemenni az aljáig, majd onnan egyesével feljebb lépkedni az előbeállításokon, amíg el nem kezd újra kifagyni a játék. Első kézből tanúsíthatjuk, hogy működik a módszer.

Engedélyezd a Hi-Rez Assets Cache opciót!

Ezzel a beállítással a PC-d minden elérhető erőforrását használja majd a játék, és rendkívül fontos lehet az összeomlások megelőzésében. Ha zöld utat adsz a magas felbontású textúráknak, legalább 32 GB szabad helyet kell csinálnod a tárolón, ahova a játék telepítve van, és nagyon fontos, hogy engedélyezd a Hi-Rez Assets Cache-t a beállításokban. Ez megkönnyíti a játék számára a nagy felbontású elemek streamelését, amikor szükséges. Enélkül recseghet és ropoghat, rosszabb esetben pedig össze is omolhat a játék.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Scan and repair

Végül, de nem utolsósorban érdemes a fájlokat is átnézetni a klienssel, hiszen könnyen lehet, hogy letöltés, vagy telepítés közben egyszerűen valami megsérült, ami rendszeresen összeomláshoz vezet. A Battle.net-es verziónál előfordulhat, hogy ez a megoldás újra letölti az egész játékot, de legalább nem lehet mellé nyúlni vele. A Steamen szintén elérhető a fájlok ellenőrzése, ami ugyan sokáig elhúzódhat, mégis érdemes kivárni, mert sok problémát orvosolhat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)